Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Aperitiv cu ciuperci și tofu

O delicioasă ruladă cu ciuperci și brânză tofu. Camelia Croitor

Pași de preparare

  • Se întinde aluatul în foaie rotundă la diametrul tăvii în care coacem. Marginea exterioară se unge cu pastă de tomate amestecată cu oregano și se adaugă sare și piper după gust. În mijlocul foii se fac 8 tăieturi pentru petale.
  • Brânza tofu se taie cubulețe și se amestecă cu rondelele de ardei și cu ciupercile din conservă, scurse bine. Apoi punem baconul tăiat fâșii peste pasta de tomate, iar deasupra amestecul de tofu, ciuperci și ardei. Rulăm fiecare petală spre marginea exterioară. Presărăm totul cu susan și introducem la cuptor cca 30 minute. Se servește cald sau rece, după preferință.
  • Aluat fraged: 200 g făină, 100 g unt, 1 lingură oțet alb, 6 linguri apă minerală, un praf sare. Ingredientele la temperatura camerei se frământă bine, până devine un aluat omogen. Acesta se pune în pungă și se păstrează la frigider cel puțin 3 ore înainte de a fi folosit.

Rețete care te-ar putea interesa

Aperitiv cu ciuperci și tofu
8 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 200 g brânză tofu
  • 50 g bacon
  • 100 g pastă de tomate
  • 1/2 linguriță oregano
  • 300 g aluat fraged
  • 1 lingură susan
  • 1 ardei roșu
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se întinde aluatul în foaie rotundă la diametrul tăvii în care coacem. Marginea exterioară se unge cu pastă de tomate amestecată cu oregano și se adaugă sare și piper după gust. În mijlocul foii se fac 8 tăieturi pentru petale.

  • Pasul 2

    Brânza tofu se taie cubulețe și se amestecă cu rondelele de ardei și cu ciupercile din conservă, scurse bine. Apoi punem baconul tăiat fâșii peste pasta de tomate, iar deasupra amestecul de tofu, ciuperci și ardei. Rulăm fiecare petală spre marginea exterioară. Presărăm totul cu susan și introducem la cuptor cca 30 minute. Se servește cald sau rece, după preferință.

  • Pasul 3

    Aluat fraged: 200 g făină, 100 g unt, 1 lingură oțet alb, 6 linguri apă minerală, un praf sare. Ingredientele la temperatura camerei se frământă bine, până devine un aluat omogen. Acesta se pune în pungă și se păstrează la frigider cel puțin 3 ore înainte de a fi folosit.