Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ajapsandali cu vinete

Ajapsandali este un fel vegetarian de primăvară preparat în fiecare familie georgiană.

Pași de preparare

  • Spală vinetele; curăță-le de coajă, apoi taie fiecare vânătă în patru pe lungime, și fiecare parte în două (depinde de mărimea vinetei). Pune bucățile de vinete într-un vas, presară sare deasupra și lasă deoparte jumătate de oră. Stoarce bucățile, fără a le zdrobi.

  • Prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei vegetal sau de măsline într-o tigaie. Când ceapa devine maronie, pune vinetele stoarse în tigaie și fierbe înăbușit.

  • Pune apoi frunzele de dafin și ardeiul tăiat felii pe lungime. Adaugă verdețurile tocate și usturoiul. Sărează și pipărează după gust.

Rețete care te-ar putea interesa

Ajapsandali cu vinete
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1.5 kg vinete
  • 1/2 cană ulei
  • 500 g roșii
  • 1/2 legătură coriandru
  • 2 ardei grași
  • 3 căpățâni ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 legătură busuioc
  • 1/2 legătură pătrunjel
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spală vinetele; curăță-le de coajă, apoi taie fiecare vânătă în patru pe lungime, și fiecare parte în două (depinde de mărimea vinetei). Pune bucățile de vinete într-un vas, presară sare deasupra și lasă deoparte jumătate de oră. Stoarce bucățile, fără a le zdrobi.

  • Pasul 2

    Prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei vegetal sau de măsline într-o tigaie. Când ceapa devine maronie, pune vinetele stoarse în tigaie și fierbe înăbușit.

  • Pasul 3

    Pune apoi frunzele de dafin și ardeiul tăiat felii pe lungime. Adaugă verdețurile tocate și usturoiul. Sărează și pipărează după gust.