Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Wasabiul

Wasabi – hrean japonez este o plantă din familia plantelor crucifere, bogat în vitamine. Planta crește în mediul natural în văile din munții Japoniei dar poate fi întâlnită în plantații și în Canada, Australia sau SUA.

 

100g wasabi - 109 kcal

Conține provitamina A, vitaminele din grupul B, vitamina C și săruri minerale.

 

Mirodenii din bucătăria japoneză 

 

Rădăcina proaspăt rasă se consumă asemănător cu hreanul. Wasabi este mult mai picant și are un gust asemănător cu hreanul, puțin mai amar. În Europa, Wasabi în stare proaspătă este greu de procurat din magazine, de obicei se găsește sub formă de pudră care în combinație cu apa formează o pastă groasă. Se poate găsi de asemenea sub formă de pastă în tuburi.

Antidot pentru intoxicații 

De mii de ani Wasabi a fost considerat un antidot pentru intoxicații alimentare (în special cu pește crud) iar oamenii de stiință au dovedit acest lucru. Are proprietăți fungicide, antiseptice precum și efecte diuretice. Stimulează secreția gastrică și este recomandat ca remediu pentru arsurile la stomac. Pentru uz extern se folosește sub formă de comprese la artrite și nevralgii. Wasabi este o sursă de polifenoli, bogată în antioxidanți și reduce influența radicalilor liberi.

 

Răzătoare din piele de rechin

 

În mod tradițional în bucătăria japoneză rădăcinile de Wasabi erau decojite, curățate cu o perie moale și apoi rase. Unii dintre maeștrii bucătari japonezi folosesc numai răzători din piele de rechin în timp ce alții utilizează răzători obișnuite. Se spune că răzuirea pe o răzătoare din piele de rechin dă o pastă mai fină cu o aroma mai puternică.

 

Floarea-soarelui din munți

 

Wasabi înseamnă “floarea soarelui din munți”. Numele provine din locul unde crește planta. Datorită schimbărilor civilizației este din ce în ce mai greu de găsit în stare naturală.

 Rețete cu această legumă
Somon cu wasabi
Somon cu wasabi

Ai poftă de niște delicatese japoneze în seara asta?

4 persoane peste 45 min Mediu
Sushi Maki cu orez, alge nori și caviar
Sushi Maki cu orez, alge nori și caviar

O mâncare din bucătăria japoneză care a cucerit lumea.

3 persoane 30-45 min Complex
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.