Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Varza

Regina unei familii de plante ce cuprinde peste 100 de diverse soiuri.

100 g varză - 31 kcal


Conţine fosfor, mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, sodiu precum şi vitaminele A, B. C şi E.

Un medicament printre legume


Deja în Roma antică varza era preţuită ca fiind o legumă deosebită, folosită în tratamentul simptomatic al diverselor afecţiuni şi în calmarea inflamaţiilor pielii. Varza conţine compuşi ai sulfului care au un efect benefic asupra tenului, a unghiilor şi părului. Mai conţine şi substanţe anticancerigene. Susţine funcţiile glandei tiroide. Ajută la reglarea corespunzătoare a temperaturii corporale. Are de asemenea influenţă asupra funcţionării corecte a sistemului digestiv şi respirator. Are efect antiinflamator, antiseptic şi analgezic.

Varza murată

Varza proaspătă, sărată şi supusă fermentării, pe scurt – varza murată, este o sursă nepreţuită de vitamina C, fitoncide, potasiu, fier şi zinc.
Bogăţia de vitamine, săruri minerale, conţinutul scăzut de calorii şi acţiunea benefică asupra organismului fac din varză o componentă de preţ a regimurilor de slăbire, unele dintre acestea având chiar varza în rolul principal.



Rețete cu această legumă

Puchero - tocană argentiniană

Puchero - tocană argentiniană

Puchero - mâncare, pe care au adus-o cu ei în Argentina coloniștii spanioli.

12 persoane peste 45 min Complex
Sauerkraut - varză murată

Sauerkraut - varză murată

Cea mai cunoscută mâncare nemțească.

8 persoane peste 45 min Mediu
Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți

Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți

Orice s-ar spune, codul este regele meselor portugheze.

8 persoane peste 45 min Simplu
Caldo Verde - supă portugheză cu varză și legume

Caldo Verde - supă portugheză cu varză și legume

Caldo Verde este ciorba națională portugheză în a cărei preparare se folosesc frunze de varză numită couve gallega.

4 persoane peste 45 min Simplu