Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Usturoiul

Proprietăţile medicinale ale usturoiului sunt cunoscute de peste 4000 de ani.

100 g usturoi – 150 kcal

Usturoiul conţine seleniu, calciu, fosfor, fier, magneziu, vitaminele A, B1, C, PP.

Ucide bacteriile fără milă

Este bogat în substanţe antibacteriene, uleiuri eterice precum şi în antioxidanţii care ne protejează împotriva radicalilor liberi. Cel mai puternic efect antiseptic îl are usturoiul crud, însă chiar şi usturoiul preparat îşi păstrează efectul anti-colesterol, anti-coagulant, de protecţie a sistemului circulator şi a sistemului digestiv. Distruge microbii, ciupercile şi viruşii. Distrugând viruşii, ceapa contribuie la protecţia împotriva tumorilor.

Primul antibiotic

Înainte ca antibioticele să devină larg disponibile, usturoiul – prin proprietăţile sale – era folosit pentru protecţia împotriva bolilor contagioase şi ca mijloc preventiv, în perioadele de epidemie de holeră, ciumă sau gripă. Spre deosebire de medicamente şi vaccinuri, usturoiul nu duce la apariţia de noi soiuri de bacterii rezistente la medicamente şi nu este toxic pentru om.

De n-ar mirosi aşa…

Mirosul caracteristic al usturoiului provine din procesul de descompunere a enzimelor cu conţinut de sulf care are loc în momentul tăierii sau strivirii sale. Acest efect secundar nedorit poate fi eliminat prin mestecarea de mere, frunză de pătrunjel, frunză de mentă, cimbru, estragon sau ţelină.

Condiment internaţional

Usturoiul se cunoaşte de peste 4000 de ani şi provine din Asia Centrală, fiind actualmente cultivat în lumea întreagă. Este un ingredient foarte preţuit în bucătăriile lumii întregi, mai ales în cea mediteraneană, rusă, bulgară, turcă şi arabă.Rețete cu această legumă
Sos Tahina - sos de susan
Sos Tahina - sos de susan

Un sos delicios și sățios

4 persoane sub 15 min Simplu
Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan
Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan

Un aperitiv interesant și savuros.

6 persoane peste 45 min Simplu
Carne de porc yin și yang
Carne de porc yin și yang

Îmbină forțele yin și yang în artă culinară, creând echilibrul opozițiilor.

4 persoane peste 45 min Mediu
Plăcintă de porumb
Plăcintă de porumb

O adevărată experiență culinară.

4 persoane peste 45 min Simplu
Produse folosind această legumă
Amestec de legume Mediteraneean Mix
Amestec de legume Mediteraneean Mix
400 g
Amestec de legume Rustic
Amestec de legume Rustic
400 g
Amestec de legume Provensal
Amestec de legume Provensal
400 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.