Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Sfecla

Plantă din familia Chenopodiaceae, cultivată pentru frunzele şi rădăcina sa. Este prezentă pe toate continentele.

100g de sfeclă – 37 kcal

Conţine carbohidrați, amidon, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B5, B6, PP, E, acid folic, provitamina A.

Dinţi puternici, oase sănătoase

Consumul de sfeclă poate avea o influenţă benefică asupra stării dinţilor şi oaselor noastre. Aceasta deoarece sfecla conţine calciu, a cărui lipsă în organism duce la carii, scolioză, osteoporoză şi anomalii în creşterea copiilor.

Pentru cheflii

Datorită combinaţiei unice de carbohidrați, vitamină C, potasiu şi acid folic, sfecla purifică organismul, protejând împotriva anemiei şi a oboselii precum şi împotriva bolilor de cancer.

Sfecla – obiect de cult

Toate soiurile de sfeclă din ziua de astăzi provin de la sfecla sălbatică care creşte în Orientul Îndepărtat şi în India. Primele inscripţii referitoare la sfeclă pot fi întâlnite în Babilonia. Aceasta era foarte preţuită de către grecii antici, care o ofereau ca ofrandă lui Apollo. La început erau consumate doar frunzele, rădăcina fiind utilizată în scopuri terapeutice. În secolul al XIV-lea s-a popularizat cultivarea sfeclei în Europa de Nord. În timpul lui Napoleon I a avut loc o expansiune a sfeclei de zahăr, care a devenit în zilele noastre cea de-a doua sursă de zahăr, imediat după trestia de zahăr. Sfecla este ingredientul de bază al borşului – o ciorbă simbol a bucătăriilor din ţările din Estul Europei.Rețete cu această legumă
Piept de pui cu Bonduelle Hawai Mix, praz și sos de roșii cu verdeață
Piept de pui cu Bonduelle Hawai Mix, praz și sos de roșii cu verdeață

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane sub 15 min Simplu
Borș de sfeclă cu porumb
Borș de sfeclă cu porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Duo de pește afumat cu piure de mazăre și jeleu picant
Duo de pește afumat cu piure de mazăre și jeleu picant

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

4 persoane peste 45 min Simplu
Curcan cu sfeclă roșie
Curcan cu sfeclă roșie

Un preparat festiv. Curcanul călit în tigaie este acompaniat de o garnitură cremoasă de spanac și de o salată-sos fresh. Sfecla roșie este "cireașa de pe tort" a preparatului, aducând un plus de savoare și culoare în farfurie

2 persoane 30-45 min Mediu
Produse folosind această legumă
Sfeclă roșie felii, în oțet
Sfeclă roșie felii, în oțet
540 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.