Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Romanesco

Plantă anuală, cultivată pentru florile sale galben – verzui.

100g Romanesco – 25 kcal

Romanesco are o valoare nutritivă asemănătoare cu cea a conopidei sau a broccoli, dar conţine mai mult caroten şi mai multe săruri minerale, dar mai puţin amidon. Este o sursă bogată în vitamina C.

Ceva uşor

Este clasificată printre legumele cel mai uşor digerabile.

În căutarea gustului pierdut

Romanesco este o plantă care alungă foamea, iar adiţional conţine foarte puţine calorii. Această legumă este de ajutor oamenilor care au probleme cu definirea gustului. Romanesco conţine zinc, care ajută la pierderea senzaţiei de gust sau a senzaţiei de gust metalic în gură.

Pentru cei plictisiţi

Romanesco constituie o variantă excelentă pentru amatorii de conopidă cărora li s-au terminat ideile de preparare a legumei preferate. Romanesco poate fi preparat asemănător conopidei, dar este digerat mult mai uşor.

A ieşit din ascunzătoare

Romanesco a nimerit pe piaţa internaţională în jurul anilor nouăzeci ai secolului trecut. Era cultivat în regiunea Romei, unde a fost descoperit şi perfecţionat de către agricultorii olandezi, Astăzi, această legumă constituie un adaos la felurile de mâncare fierbinţi sau la antreuri precum şi pentru salatele bazate pe legume proaspete.

Deliciul lui E.T.

Englezii numesc romanesco – brocoli, francezii – varză iar Nemţii şi polonezii – conopidă. Unele persoane care nu se pot decide îl plasează undeva între brocoli şi conopidă. Dacă se ia în considerare forma acestuia (florile de romanesco amintesc de piramide sau un turn de minarete) teoria că acesta a picat din OZN pare chiar interesantă.Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.