Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ridichea

Ridichea este o legumă care provine din sudul Asiei. Este cultivată încă din antichitate, în multe regiuni ale lumii. 

 

100g ridiche -14 kcal

Ridichea conține sodiu, sulf, calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru, clor și vitaminele A, B1, B2, C, E i PP.

Cea mai sănătoasă - atunci când este crudă?

Cel mai sănătos este să consumăm ridichile crude, ca adaos la salate și la senvișuri. Putem să le servim de asemenea înăbușite sau fierte. Comestibile sunt și frunzele ridichilor, compuse cu salată sau cu castraveți proaspeți și arpagic. Frunzele au aceleași calități gustative și valori nutritive ca și rădăcinile.

Pentru sănătate

Ridichile ajută digestia și lichidează arsurile de stomac. Vindecă hiperaciditatea, drenează rinichii, previne formarea litiazei renale. Au o influență pozitivă asupra văzului și alină tusea. Persoanele suferinde de reumatism trebuie s-o includă neaparat în regimul lor alimentar.

Memorie absolută

Conform medicinei populare, ridichea ameliorează claritatea gândirii și ajută memoria, curăță memoria de informațiile inutile și stimulează funcționarea acestuia.

Pentru frumusețe

Ridichea, ca și napul, este numită leguma părului frumos, deoarece îi conferă acestuia volum și strălucire. Ameliorează și starea de sănătate a pielii și a unghiilor. Ridichile trebuiesc consumate de toți cei care vor să dea jos câteva kilograme în plus, deoarece ea produce senzația de sațietate, fără a îngrășa. Este un element obligatoriu al regimurilor de slăbire.



Rețete cu această legumă

Salată cu ton

Salată cu ton

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Piure de morcovi cu friptură la cuptor

Piure de morcovi cu friptură la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Brushete cu salată franțuzească

Brushete cu salată franțuzească

O salată sățioasă servită ca bruschete sau bruschete cu salată. Oricum ai numi-o, are un gust delicios!

2 persoane 30-45 min Simplu
Coquelet la cuptor cu fasole verde și sos de muștar

Coquelet la cuptor cu fasole verde și sos de muștar

O rețetă savuroasă!

2 persoane 30-45 min Mediu