Ridichea este o legumă care provine din sudul Asiei. Este cultivată încă din antichitate, în multe regiuni ale lumii. 

100g ridiche -14 kcal

Ridichea conține sodiu, sulf, calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru, clor și vitaminele A, B1, B2, C, E i PP.

Cea mai sănătoasă - atunci când este crudă?

Cel mai sănătos este să consumăm ridichile crude, ca adaos la salate și la senvișuri. Putem să le servim de asemenea înăbușite sau fierte. Comestibile sunt și frunzele ridichilor, compuse cu salată sau cu castraveți proaspeți și arpagic. Frunzele au aceleași calități gustative și valori nutritive ca și rădăcinile.

Pentru sănătate

Ridichile ajută digestia și lichidează arsurile de stomac. Vindecă hiperaciditatea, drenează rinichii, previne formarea litiazei renale. Au o influență pozitivă asupra văzului și alină tusea. Persoanele suferinde de reumatism trebuie s-o includă neaparat în regimul lor alimentar.

Memorie absolută

Conform medicinei populare, ridichea ameliorează claritatea gândirii și ajută memoria, curăță memoria de informațiile inutile și stimulează funcționarea acestuia.

Pentru frumusețe

Ridichea, ca și napul, este numită leguma părului frumos, deoarece îi conferă acestuia volum și strălucire. Ameliorează și starea de sănătate a pielii și a unghiilor. Ridichile trebuiesc consumate de toți cei care vor să dea jos câteva kilograme în plus, deoarece ea produce senzația de sațietate, fără a îngrășa. Este un element obligatoriu al regimurilor de slăbire.