Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Prazul

Plantă din familia aliaceelor, cultivată şi în antichitate, în Egipt, Grecia şi Roma.

100 g praz – 47 kcal

Prazul conţine caroten, fosfor, calciu şi vitaminele A, E, B1, B2, C.

Nu numai pentru reumatism

Prazul se foloseşte la tratamentul reumatismului, are acţiune diuretică şi este un stimulator al lactaţiei. Are bogate valori nutritive, datorită conţinutului de săruri minerale. Diind o bună sursă de vitamine, prazul se recomandă persoanelor cu probleme digestive. Are proprietatea de a purifica organismul şi se recomandă la intoxicaţiile alimentare. Este folositor organismului în combaterea şi profilaxia răcelilor şi conţine uleiuri eterice preţioase. Este un antiseptic desăvârşit.

Adoratori ai prazului din antichitate

Prazul este cunoscut din antichitate; se spune că era consumat zilnic de către Neron şi Aristotel, care susţineau că prezenţa acestuia în meniu le asigură o voce puternică şi pătrunzătoare.

Ziua Prazului

În Ţara Galilor, pe data de 1 martie se sărbătoreşte ziua patronului naţional: Sf. David, al cărui simbol este prazul. Pentru galezi, prazul este şi un simbol al bărbăţiei. În bătălia istorică purtată împotriva saxonilor, războinicii galezi învingători aveau armurile împănate cu praz, ceea ce avea să le aducă noroc. În ziua de Sf. David, galezii cinstesc leguma lor naţională preparând mâncăruri pe bază de praz şi chiar folosindu-l în scopuri decorative Prazul este un adaos minunat pentru salate, supe şi cărnuri – poate fi folosit călit, înăbuşit sau fiert.

Popularitatea prazului

Ţara în care prazul se bucură de cea mai mare popularitate este Olanda. Olandezii îl consumă zilnic, iar specialitatea lor preferată este prazul înăbuşit.



Rețete cu această legumă
Frigărui din ciuperci și crenvurști
Frigărui din ciuperci și crenvurști

Alege o rețetă originală de la Bonduelle cu frigărui din ciuperci și crenvurști.

3 persoane 30-45 min Mediu
Supă de ciuperci și pâine prăjită
Supă de ciuperci și pâine prăjită

Gătește ceva ușor pentru masa de prânz: supa de ciuperci și pâine prajită.

3 persoane 30-45 min Mediu
Zeljanica - Plăcintă cu spanac
Zeljanica - Plăcintă cu spanac

Plăcintă sârbească cu spanac și brânză proaspătă dulce.

12 persoane peste 45 min Simplu
Tarte cu cremă de spanac, legume și ouă de prepeliță
Tarte cu cremă de spanac, legume și ouă de prepeliță

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Produse folosind această legumă
Amestec de legume China Mix
Amestec de legume China Mix
400 g
Amestec de legume Minestrone Mix
Amestec de legume Minestrone Mix
400 g
Amestec legume de primăvară pentru supă cu cartofi
Amestec legume de primăvară pentru supă cu cartofi
400 g
Amestec de legume pentru supă cremă de conopidă
Amestec de legume pentru supă cremă de conopidă
400 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.