Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Pătrunjelul

Plantă bianuală din familia Apiaceelor Se cultivă ca legumă dar şi ca plantă medicinală.

100g pătrunjel - 60 kcal 

Pătrunjelul conţine calciu, fosfor, fier, magneziu, vitaminele A1, B1, B2, C şi E

Pătrunjelul în bucătărie 
 
Rădăcina de pătrunjel se foloseşte cel mai adesea ca ingredient al supelor sau al salatelor. Frunzele lui aromatice, frumos mirositoare sunt o decoraţie estetică şi un condiment foarte popular şi ocupă un loc important, alături de alte mirodenii, în bucătărie. Pătrunjelul este cunoscut în lumea întreagă, apreciat de multe bucătării, printre altele de către cea italiană, franceză sau arabă.

Plantă medicinală 
 
Frunzele de pătrunjel conţin foarte multă provitamină A. Avantajoasă este şi prezenţa simultană vitaminei C, şi a fierului, care garantează o bună asimilare a acestuia din urmă. Se recomandă deci consumarea ei în combinaţie cu alte produse bogate în fier. Pătrunjelul are un efect benefic asupra sistemului digestiv, urinar, stimulează digestia şi are acţiune antiseptică.

Uscat sau congelat? 
 
Frunzele de pătrunjel pot fi congelate sau uscate, totuşi – congelarea permite păstrarea în mai mare grad a valorilor nutritive şi a minunatelor culori şi arome, la fel cum este şi în cazul majorităţii legumelor congelate.

Pătrunjel pentru sănătate 
 
Fiecare parte a pătrunjelului este preţioasă şi folosită în medicina tradiţională. Componentele cunoscute ale leacurilor sunt: rădăcina de pătrunjel (Radix Petroselini), fructul pătrunjelului (Fructus Petroselini), frunza pătrunjelului (Herba Petroselini) şi uleiul de pătrunjel (Oleum Pertroselini).


Rețete cu această legumă
Empanadas - găluște cu carne
Empanadas - găluște cu carne

Empanadas - pateuri mari argentiniene cu carne de vacă prăjite în untură.

8 persoane peste 45 min Mediu
Ratatouille - tocăniță de legume
Ratatouille - tocăniță de legume

Felul de mâncare cunoscut în întreaga lume.

4 persoane peste 45 min Simplu
Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb
Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Una dintre cele mai populare rețete ale bucătăriei franceze.

3 persoane peste 45 min Complex
Ekmek - pâinea turcească
Ekmek - pâinea turcească

O pâine bună pentru grătare sau gyros.

4 persoane peste 45 min Mediu
Produse folosind această legumă
Amestec de legume pentru supă cremă de conopidă
Amestec de legume pentru supă cremă de conopidă
400 g
Amestec de legume Rustic
Amestec de legume Rustic
400 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.