Este un soi asemănător cu mazărea obişnuită, comestibil în totalitate, împreună cu tulpina şi fructele încă necoapte.

100 g de mazăre dulce – 42 Kcal

Conţine albumine, vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E precum şi potasiu, fosfor, magneziu şi calciu.

Zahăr sănătos

Transferă energie organismului, dar nu face să crească nivelul de zahăr din sânge.

Concurenţa pentru spanac…

În bucătăria asiatică se servesc şi frunze de mazăre dulce, preparate asemănător reţetei pentru spanac.

Aperitivul verde

La început mazărea era cultivată doar pentru seminţele uscate. În secolul al XVI-lea în Olanda s-a început cultivarea mazării delicate, crocante, care se mânca împreună cu tulpina. Este un minunat adaos pentru rizoto, se poate combina cu carnea şi cu fructele de mare.

Secretul succesului

Acest soi a ajuns ulterior în Asia, unde şi-a câştigat foarte rapid o uriaşă popularitate. Astăzi mazărea dulce este un foarte important element al bucătăriei asiatice. Gustul mazării este poleit de către condimentele acestei bucătării, ca de pildă, sosul de soia, sosul de stridii, susanul sau ghimbir. Se combină foarte bine cu orezul şi cu sosurile dulci – acrişoare. Influenţa „ronţăitului” de mazăre asupra succeselor economice ale Chinei, Japoniei sau Coreei nu a fost încă confirmată de cercetători.