Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Lintea

Plantă provenită din Asia, astăzi este cultivată în întreaga lume.

100 g linte – 347 kcal

Lintea conţine caroten, proteine, fibră alimentară, calciu, fosfor, fier, sodiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, B6, C şi PP.

Sănătate curată

Datorită conţinutului ridicat de fier şi acid folic, lintea stimulează producţia de hemoglobină şi are efect regulator asupra sistemului nervos. Datorită indexului ei glicemic scăzut, lintea se regăseşte adesea în regimurile alimentare, inclusiv cele recomandate diabeticilor. Graţie fibrei alimentare, are efect de purificare la nivelul tubului digestiv şi ajută la scăderea nivelului colesterolului şi a glicemiei.

Seminţe hrănitoare şi muguri delicioşi

Boabele gustoase şi hrănitoare ale lintei sunt bune de mâncare după fierbere. Ele pot fi adăugate la salate, este cunoscută şi supa de linte, iar deosebitele valori nutritive ale mugurilor de linte îi predestinează ca gustare, cruzi, adăugaţi la senvişuri, salate şi supe, sau la feluri de mâncare servite la cald, în locul tradiţionalului pătrunjel sau mărar.

Lintea în Biblie

Din Biblie aflăm că lintea este un aliment apreciat de-a lungul secolelor. Vechiul Testament povesteşte că primul născut al lui Isaac a renunţat la drepturile sale de moştenitor pentru un blid de linte.

Preferata vegetarienilor

Ca aliment foarte nutritiv, lintea şi-a câştigat respectul vegetarienilor. Ea poate fi adăugată la salate, constituie o bază pentru supe şi este utilizată ca înlocuitor al cărnii – poate servi la prepararea unor delicioase cotlete, pateuri sau ghivece, în compania altor legume.Rețete cu această legumă
Dhal - supă hindi
Dhal - supă hindi

Supă-piure din diferite feluri de leguminoase cu adaos de curry și garam masala.

2 persoane 30-45 min Simplu
Linte cu ciuperci
Linte cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Limbă de porc cu linte
Limbă de porc cu linte

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Ardei umpluți cu orez și legume
Ardei umpluți cu orez și legume

Un preparat vegetarian și foarte sățios, potrivit pentru masa de seară!

4 persoane peste 45 min Mediu
Produse folosind această legumă
Linte Vapeur
Linte Vapeur
310 g
Cereali cu dovleac și hrișcă
Cereali cu dovleac și hrișcă
400 g
Amestecul de legume în stil European cu orez
Amestecul de legume în stil European cu orez
400 g g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.