Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Lintea

Plantă provenită din Asia, astăzi este cultivată în întreaga lume.

100 g linte – 347 kcal

Lintea conţine caroten, proteine, fibră alimentară, calciu, fosfor, fier, sodiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, B6, C şi PP.

Sănătate curată

Datorită conţinutului ridicat de fier şi acid folic, lintea stimulează producţia de hemoglobină şi are efect regulator asupra sistemului nervos. Datorită indexului ei glicemic scăzut, lintea se regăseşte adesea în regimurile alimentare, inclusiv cele recomandate diabeticilor. Graţie fibrei alimentare, are efect de purificare la nivelul tubului digestiv şi ajută la scăderea nivelului colesterolului şi a glicemiei.

Seminţe hrănitoare şi muguri delicioşi

Boabele gustoase şi hrănitoare ale lintei sunt bune de mâncare după fierbere. Ele pot fi adăugate la salate, este cunoscută şi supa de linte, iar deosebitele valori nutritive ale mugurilor de linte îi predestinează ca gustare, cruzi, adăugaţi la senvişuri, salate şi supe, sau la feluri de mâncare servite la cald, în locul tradiţionalului pătrunjel sau mărar.

Lintea în Biblie

Din Biblie aflăm că lintea este un aliment apreciat de-a lungul secolelor. Vechiul Testament povesteşte că primul născut al lui Isaac a renunţat la drepturile sale de moştenitor pentru un blid de linte.

Preferata vegetarienilor

Ca aliment foarte nutritiv, lintea şi-a câştigat respectul vegetarienilor. Ea poate fi adăugată la salate, constituie o bază pentru supe şi este utilizată ca înlocuitor al cărnii – poate servi la prepararea unor delicioase cotlete, pateuri sau ghivece, în compania altor legume.Rețete cu această legumă

Dhal - supă hindi

Dhal - supă hindi

Supă-piure din diferite feluri de leguminoase cu adaos de curry și garam masala.

2 persoane 30-45 min Simplu
Somon marinat cu salată de linte

Somon marinat cu salată de linte

Rețetă delicioasă pentru întreaga familie

3 persoane peste 45 min Mediu
Melci cu linte

Melci cu linte

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

8 persoane sub 15 min Simplu
Salată de linte cu sfeclă

Salată de linte cu sfeclă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu

Produse folosind această legumă

Linte

Linte

400 g