Legumă din familia verzei, cunoscută şi preţuită încă din Roma antică.

100 g gulie - 33 kcal

Conţine caroten, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, fosfor, clor, iod şi vitaminele: B1, B2, B6, C.

Gulia: valori nutriționale

Gulia este bogată în antioxidanţi şi substanţe anticancerigene, graţie cărora consumarea ei ajută la prevenirea apariţiei tumorilor. Cele mai multe elemente folositoare se găsesc în frunzele ei tinere.

Gulia benefică pentru copii

Gulia este o legumă bogată în săruri minerale şi vitamine, gustoasă şi analergică, de aceea se recomandă în nutriţia celor mici.

Ce gust are gulia?

Gulia are un gust dulce, delicat, ea putând fi consumată crudă, tăiată în felii, adăugată la salatele de crudităţi, sau fiartă, înăbuşită şi chiar umplută cu carne sau cu peşte.