Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gulia

Legumă din familia verzei, cunoscută şi preţuită încă din Roma antică.

100 g gulie - 33 kcal


Conţine caroten, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, fosfor, clor, iod şi vitaminele: B1, B2, B6, C.

Antioxidanți


Gulia este bogată în antioxidanţi şi substanţe anticancerigene, graţie cărora consumarea ei ajută la prevenirea apariţiei tumorilor. Cele mai multe elemente folositoare se găsesc în frunzele ei tinere.

O gulie pe o farfurie


Gulia are un gust dulce, delicat, ea putând fi consumată crudă, tăiată în felii, adăugată la salatele de crudităţi, sau fiartă, înăbuşită şi chiar umplută cu carne sau cu peşte.

Pentru copii

Gulia este o legumă bogată în săruri minerale şi vitamine, gustoasă şi analergică, de aceea se recomandă în nutriţia celor mici.