Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Fasolea albă boabe

Cum să nu ne placă fasolea albă, când am reușit să strângem împreună o mulțime de rețete gustoase și sănătoase?  

Când zicem fasole albă, e imposibil să nu ne gândim la iahnie cu sos de ceapă. Mmm!

  

Scurt istoric despre fasolea albă

Fasolea albă este numai una dintre cele 13.000 de plante ale căror păstăi sunt comestibile. Soi cu o istorie foarte veche, fasolea albă s-a dezvoltat în diverse colțuri ale Asiei precum Afganistan, la poalele munților Himalaya și Thailanda - încă de la începutul celui de-al șaptelea mileniu î.en. Dar se consideră că versiunea pe care o cunoaștem în prezent, cea domestică să-i spunem, este originară din America de Sud, descoperită de Cristofor Columb.  

  

Caracteristici și nutrienți

Ai oferit vreodată puțin mai multă atenție gustului boabelor de fasole albă? Ai observat cum aroma primară este cea de nuci? O combinație de gusturi învelite într-o textură care oferă o experiență culinară pe care vei dori să o repeți foarte des - crocantă la exterior, cu interior cremos.

Dintotdeauna fasolea albă a fost considerată un aliment sănătos, fiind catalogată o plantă cu un aport proteic foarte mare. Combinată cu cereale, precum orezul, fasolea albă oferă o alternativă sănătoasă felurilor de mâncare cu un conținut scăzut de grăsimi 

O porție de aproximativ 100 g de fasole albă oferă puțin peste 100 kcal și asigură 32% din cantitatea zilnică recomandată de proteine ​​si 74% din cantitatea zilnică de fibră recomandată.  

Fasolea albă este bogată în fier, calciu, magneziu, proteine și vitamina E care ajută organismul să absoarbă carbohidrații, grăsimile și proteinele necesare unei funcționări optime.  

 

Sezonalitatea fasolei albe

Deoarece are nevoie de temperaturi calde pentru a crește, recolta fasolei albe este una de vară. Perioada de la plantare până la recoltă durează, de obicei, între 55 și 60 de zile. Pe măsură ce păstăile devin mature, acestea se îngălbenesc și se usucă, în timp ce boabele își pierd culoare verde și devin albe.

Când se poate consuma? Fasolea albă este disponibilă pe tot parcursul anului, deoarece o găsim comercializată sub formă de boabe uscate și conserve de fasole alba!  

  

Tips & tricks

Pentru a le face mai ușor digerabile, recomandăm înmuierea boabelor de fasole în apă și lăsate în frigider peste noapte (8 pană la 10 ore). Scurgeți apoi apa, turnați alta proaspătă și puneți la fiert timp de aproximativ o oră.

Pentru a testa dacă fasolea este gătită bine, cel mai sigur este să scoateți o boabă și să o testați. Dacă este moale, înseamnă că fasolea este gata pentru a fi inclusă într-o salată, o ciorbă de fasole sau într-o gustoasă mâncare de fasole cu cârnați.  

Fasolea gătită poate fi păstrată în frigider timp de 5 zile.  

  

Specificații alimentare

De reținut faptul că, pentru unii adulți, fasolea albă poate fi dificil de digerat. Acest lucru se datorează concentrației ridicate de carbohidrați pe care enzimele digestive umane nu le poate prelucra întotdeauna bine. Cu toate acestea, luând o enzimă digestivă din alimentele consumate poate ajuta digestia, iar fasolea albă chiar îmbunătățește acest lucru.

 

Acum că ne-am luat porția de informații, putem încerca o rețetă de iahnie de fasole, de care aminteam inițial. Sau dacă doriți să încercați ceva nou, Supa Cassoulet din Franța, Fabada din Spania sau Feijoada din Brazilia, sunt feluri de mâncare foarte gustoase.  

În preparare, recomandăm deopotrivă fasolea uscată, preparată corespunzător, dar și fasolea la conservă, gata în câteva minute.  Rețete cu această legumă
Fasole roșie în nuci
Fasole roșie în nuci

O rețetă plină de savoare.

3 persoane 30-45 min Simplu
Tocăniță de fasole franțuzească
Tocăniță de fasole franțuzească

Tocăniță tipic bulgărească preparată în fiecare casă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Tocană de legume - carne
Tocană de legume - carne

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Fasole cu calamari
Fasole cu calamari

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

2 persoane sub 15 min Simplu
Produse folosind această legumă
BRETONA, Fasole albă boabe în sos tomat
BRETONA, Fasole albă boabe în sos tomat
430 g
Cannellini fasole albă boabe Vapeur
Cannellini fasole albă boabe Vapeur
310 g
Fasole albă boabe
Fasole albă boabe
400 g 800 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.