Este un soi de dovleac, cultivat pentru fructele sale verzi şi lunguieţe. Este foarte popular în ţările Europei Vestice şi în jurul bazinului Mării Mediteraneene.

100g de dovlecel verde – 16 kcal

Este o sursă extrem de bogată în potasiu, amidon, fosfor şi calciu.

Acoperă într-un mare grad cantitatea de vitamine necesară organismului – în special vitamina C şi vitaminele din grupa B.

Să fii super – light

Dovlecelul verde este consumat cel mai bine când este încă foarte tânăr. Îşi păstrează atunci nu doar caracteristicile gustative dar este şi foarte uşor digerabil. Se recomandă să se găsească în meniurile copiilor, persoanelor aflate în convalescenţă sau a celor care au probleme cu sistemul digestiv. Fiind uşor digerabil şi conţinând puţine calorii, dovlecelul verde este una dintre legumele preferate de persoanele care sunt în diete de slăbire.

Un ten excelent

Seminţele de dovlecel verde sunt utilizate de firmele cosmetice lider, ca ingredient al cremelor care reglează funcţionarea glandelor.

O curiozitate din lumea nouă

Dovleacul provine din America, unde la început erau consumate doar seminţele acestuia. În Europa a ajuns în secolul al XVI-lea împreună cu alte „curiozităţi” aduse din lumea nouă. La început, dovlecelul verde, ca majoritatea noutăţilor era cultivat doar în grădinile botanice. Astăzi este greu să ne imaginăm bucătăria mediterană fără dovlecelul verde. Se presupune că în secolul al XVII-lea Italienii au început să prepare dovlecelul verde încă nu îndeajuns copt, aşa cum facem noi astăzi.