Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Dovleacul

Dovleacul este o plantă cultivată de mii de ani, provenită din America şi care apare în aproximativ 20 de soiuri diferite.

100 g dovleac – 19 kcal

Conţine celuloză, proteine, caroten, calciu, fier, magneziu, fosfor şi vitaminele A, B1, B2, C şi PP.

Dovleacul te face suplu

Dovleacul este folosit adesea în diete de slăbire, pentru conţinutul său înalt de celuloză, apă şi fibră alimentară. Accelerează procesele de digestie, elimină toxinele, ajută la evacuarea deşeurilor şi ajută la o bună gestionare a resurselor de apă în organism.

Interior preţios

Dovleacul este bogat în săruri minerale şi vitamine, are însă şi un alt secret preţios: seminţele. Seminţele de dovleac conţin proteine, acizi graşi nesaturaţi omega 3, seleniu, magneziu, zinc şi vitamine din grupele B şi C. Aceste elemente sunt folositoare la tratamentul bolilor tractului urinar. Acţionează ca diuretic, antiinflamator, stimulator biliar şi au efect antiparazitar.

O sărbătoare a celţilor

Nu toată lumea ştie că populara sărbătoare Halloween, asociată în general cu America, îşi are începuturile în tradiţiile celţilor, care sărbătoreau pe 31 octombrie ajunul Zilei Morţilor. Ei credeau că, în acea zi, spiritele răposaţilor se întorc pentru a se reuni cu trupurile celor vii. Pentru a se feri de această reuniune puţin plăcută, celţii purtau măşti şi se deghizau, în scopul de a înspăimânta demonii. Dansând şi chiuind în jurul focurilor de tabără, voiau să pună pe fugă spiritele morţilor. Această sărbătoare a ajuns în America abia în secolul XIX, împreună cu imigranţii din Irlanda.Rețete cu această legumă
Ratatouille - tocăniță de legume
Ratatouille - tocăniță de legume

Felul de mâncare cunoscut în întreaga lume.

4 persoane peste 45 min Simplu
Paste cu broccoli și dovleac
Paste cu broccoli și dovleac

Rețetă delicioasă și sățioasă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Pui cu legume la tigaie
Pui cu legume la tigaie

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Legume călite
Legume călite

Un preparat gustos pentru întreaga familie.

2 persoane 15-30 min Simplu
Produse folosind această legumă
Amestec de legume pentru supă cremă de dovleac
Amestec de legume pentru supă cremă de dovleac
400 g
Cereali cu dovleac și hrișcă
Cereali cu dovleac și hrișcă
400 g
Amestecul de legume în stil European cu orez
Amestecul de legume în stil European cu orez
400 g g
Amestec de legume Mediteraneean Mix
Amestec de legume Mediteraneean Mix
400 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.