Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cresonul de grădină

Cresonul de grădină, de asemenea cunoscut sub numele de piper de gradina sau iarbă de piper, se întîlnește în nord-estul Africii și sud-vestul Asiei. Aceasta planta aparține familiei cresonului de apa.

 

100 g creson contin - 11 kcal

Este o plantă naturală și sănătoasă bogată în iod ușor de absorbit iar în plus conține vitaminele A, B1, B2, E, PP, precum și sulf, crom, potasiu, mangan, magneziu și calciu.

În grădină și în casă

Mugurele de creson este un "strop de culoare" verde aparținând unei plante care poate fi ușor cultivată în apartamentul nostru, în orice moment al anului. Este demn de amintit, totuși, că nu prezintă importanță nutritivă doar mugurul plantei - planta în sine poate crește până la 30-60 centimetri lungime. Frunzele de creson de grădină sunt la fel de delicioase, deci merită luată în considerare intenția de a crește această plantă în grădina dumneavoastră. Cresonul de grădină proaspăt recoltat se taie la fel ca și arpagicul și se adaugă în brânză de vacă, supe și salate. El poate fi, de asemenea, pur și simplu presărat pe pâine cu unt.

Un medicament versatil

Cresonul de grădina este cunoscut pentru proprietățile sale curative în ulcerele de piele, dezinfectează gura și sistemul digestiv. Este de asemenea recomandat în meniul femeilor gravide și copiilor, precum și persoanelor care suferă de epuizare fizică. Consumul excesiv nu este recomandat, deoarece planta are puternice proprietăți diuretice.

O soluție pentru pistrui și un păr frumos

 

Cresonul de gradină prezintă de asemenea calitățile unui produs cosmetic. El îmbunătățește starea pielii și a unghiilor, luptă împotriva erupțiilor cutanate și eczemelor. Merită știut faptul că femeile franceze folosesc această plantă împotriva pistruilor și petelor de vârsta prin spălări cu sucul de creson, care are efecte puternice de albire.

Cadoul faraonilor 

 

Cresonul de grădină a ajuns în Europa în antichitate – a fost crescut în Grecia şi Roma. În Egiptul antic a fost o plantă de prim rang,dăruita faraonilor care se odihneau în piramide.Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.