Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ciupercile

Ciuperca de câmp este o ciupercă de crescătorie, cu căciuliţa şi picioruşul alb, ce poate atinge până la 10 cm în diametru. Se cultivă în special în țările nordice ale Europei şi cele vorbitoare de limbi anglo-saxone.

100 g de mânătărci  – 15 kcal

Beneficiile ciupercilor

Conţin fibre, vitamina D, E, PP, şi vitamine din grupa B, precum şi fier, fosfor, potasiu şi zinc.

Ciuperca de câmp este o ciupercă de crescătorie, cu căciuliţa şi picioruşul alb, ce poate atinge până la 10 cm în diametru. Se cultivă în special în țările nordice ale Europei şi cele vorbitoare de limbi anglo-saxone. Să vedem în continuare câteva retete ciuperci care îți vor lăsa gura apă.

Pălăria de protecţie

Din cauza conţinutului mic de sodiu este un adaos excelent la dieta „fără sare”. Deoarece ciupercile nu conţin zahăr şi nici lipide, pot fi consumate cu succes de către diabetici. Zincul conţinut în mânătărci mobilizează sistemul nostru imunologic.

… şi am scăpat de durere!

Ciuperca conţine mai multe vitamine din grupa B decât legumele proaspete. Este planta care conţine cea mai mare cantitate de riboflavină, adică de vitamină B2, care cauzează scăderea durerilor de cap la persoanele care suferă de migrene. Durerile de cap pot fi cauzate de asemenea de oboseală, al cărei antidot este acidul pantotenic.

Imaginea sănătoasă

Ciupercile au o influenţă foarte benefică asupra stării pielii şi a părului nostru. Persoanele care ţin la imaginea sa trebuie neapărat să îţi includă ciupercile în meniu, mai ales că nu îşi vor mări talia (acestea conţin foarte puţine calorii). Aici și aici găsești câteva retete ciuperci incredibile.

Ciupercile în istorie 

Numai pentru nemuritori

Ciupercile erau considerate ca „hrană a zeilor” încă din timpul Faraonilor. Egiptenii credeau în nemurirea asigurată de consumul de ciuperci iar aceasta era destinată doar Faraonilor. Oamenii de rând nu aveau nici măcar dreptul să le atingă, ca să nu vorbim de ideea de a le mânca.

Cadoul faraonilor

Cresonul de gradina a ajuns în Europa în antichitate – a fost crescut în Grecia şi Roma. În Egiptul antic a fost o plantă de prim rang,dăruita faraonilor care se odihneau în piramide.

Pentru cei aleşi

Timp de multe secole ciupercile erau o delicateţe destinată doar bogătaşilor. Se spune că George al IV-lea, în palatul său din Londra avea o încăpere special destinată pentru cultivarea ciupercilor.

Bonus: rețete cu ciuperci de la Bonduelle

1.Taie mărunt ciupercile și asezonează-le cu usturoi pudră. Prăjește-le rapid și adaugă brânză, iaurt sau lapte și ardei iute tocat. Pune amestecul pe câteva felii de pâine prăjită și dă la cuptor 10 minute. Vor rezulta câteva felii aromate.
2.Taie ciupercile felii (1 cm grosime) și pune-le într-o strecurătoare. Pune-le sub jet de apă și apoi lasă la scurs. Când sunt gata, pune-le pe un fund de lemn și lasă-le să se usuce. Într-o tigaie, adaugă puțin ulei organic (ajunge o lingură) și prăjește încet ciupercile cam 3 minute pe fiecare parte. Adaugă praf de curry, usturoi pudră și servește cu sos salsa sau de avocado.
3.Taie mărunt ciupercile, o ceapă și o tulpină de praz. Pune-le într-o tigaie cu o lingură de unt. Prăjește până când ceapa devine aurie. Servește cu orez brun.Rețete cu această legumă
Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină
Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină

Numele acestei rețete s-a inspirat de la frumoasa floare de lotus, și se traduce exact ca "petalele lotusului alb".

4 persoane 15-30 min Simplu
Eintopf - carne și legume gătite la oală
Eintopf - carne și legume gătite la oală

Eintopf-ul în limba germană înseamnă " un vas " care, este de fapt, secretul acestui fel de mâncare.

4 persoane peste 45 min Simplu
Blintzes - clătitele evreiești cu umplutură
Blintzes - clătitele evreiești cu umplutură

Află cum se prepară această mâncare tradițională evreiască.

4 persoane 30-45 min Mediu
Varză bigos
Varză bigos

O rețetă gustoasă și hrănitoare.

4 persoane peste 45 min Mediu
Produse folosind această legumă
Amestec de legume China Mix
Amestec de legume China Mix
400 g
Ciuperci feliate
Ciuperci feliate
280 g
Ciuperci întregi
Ciuperci întregi
280 g
Amestec de legume Mexican VAPEUR
Amestec de legume Mexican VAPEUR
400 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.