Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cicoarea andiva

Plantă sezonieră, provenită de pe ţărmurile Mediteranei şi din Asia Mică, cultivată în Europa începând din sec. XVI.

100 g cicoare – 25 kcal

Cicoarea de grădină, sau andiva – cum i se mai spune, conţine calciu, fosfor, fier, magneziu, vitaminele A1, B1, B2, C, E.

Valori nutritive superioare

Cicoarea conţine mult mai multe vitamine şi minerale decât tradiţionala salată, iar substanţele numite inulină şi intibină, care se găsesc în frunzele de cicoare, stimulează pofta de mâncare.

Ştiaţi că…

Puţini ştiu că cicoarea are curioase valenţe simbolice, trezind diverse spaime, legate de presupusele ei proprietăţi magice. Cicoarea are frunze palide şi delicate, o structură fragilă – pe scurt: arată ca o „legumă speriată”. Este o plantă care creşte aproape în întuneric, nu are nevoie de lumină solară directă, fapt care în trecutul îndepărtat trezea diverse suspiciuni. Cicoarea era considerată a fi o plantă necurată şi era folosită – se spune – în practicarea ritualurilor magiei negre…

Picanterie sănătoasă

Frunzele de cicoare au un gust uşor picant şi amărui, fiind folosite ca salată. Se potriveşte bine cu salatele, cu brânzeturile mai condimentate, cu nucă, sfeclă, felii de măr sau de pară.

Cicoarea pe masa noastră

Putem fie consuma frunzele de cicoare stropite cu ulei şi lămâie, fie să servim diverse paste pe frunze: pastă de ouă, de brânză, de peşte sau de carne. Poate fi folosită pentru senvişuri la cald, poate fi fiartă în aburi, prăjită la grătar sau înăbuşită. Există şi o supă de cicoare cu adaos de brânză, usturoi şi lămâie, care se bucură de o binemeritată popularitate.Rețete cu această legumă
Salată exotică
Salată exotică

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

4 persoane sub 15 min Simplu
Rulouri din mușchi file cu salată de andive și porumb Bonduelle
Rulouri din mușchi file cu salată de andive și porumb Bonduelle

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 15-30 min Simplu
Salată cu fasole roșie, măr și brânză
Salată cu fasole roșie, măr și brânză

Un gust deosebit pentru momente speciale alături de cei dragi.

4 persoane 30-45 min Simplu
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.