Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Castravetele

Plantă anuală din familia dovleacului, cultivată pentru fructele verzi lunguieţe.

100 g de castravete – 15 kcal

Conţine 96% de apă, precum şi potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitamine C, B1, B2, B6, PP, E, şi provitamina A.

Tunul de apă

Este un hidratant natural al organismului nostru, ca rezultat se poate vorbi despre efectul benefic asupra tenului nostru. Datorită conţinutului de potasiu are proprietatea de curăţare a organismului şi de reducere a tensiunii.

Ochi frumoşi

Castravetele poate fi folosit şi pentru înfrumuseţarea exterioară, sub forma de măşti care curăţă si purifică tenul, înlăturând cearcănele de sub ochi.

Deliciul de apă

Este una dintre cele mai vechi legume cultivate, cunoscută de peste 3000 de ani. Provine din India încă în timpul Romei antice era considerat un deliciu. În Europa Nordică s-a început cultivarea castraveţilor în secolul al IX-lea (în Franţa). În America a nimerit împreună cu spaniolii. De abia în secolul al XIX-lea a început să fie consumat în stare crudă. Astăzi se utilizează la prepararea salatelor, a antreurilor şi a sandviciurilor. Poate fi consumat de asemenea fierbinte, la fel ca dovlecelul verde. Un deliciu al bucătăriilor Europei Estice sunt castraveţii muraţi.

Reconfortare

Castravetele este utilizat frecvent de către barmani. Se utilizează la decorare (de exemplu la Bloody Mary), fiind de asemenea un ingredient al băuturilor – atât alcoolice (ca de pildă votcă îngheţată cu castravete, lămâie şi mentă) cât şi fără alcool (de exemplu cooler pe bază de apă, gheaţă şi zahăr cu amestec de castravete şi lămâie).Rețete cu această legumă
Rață în stil chinezesc
Rață în stil chinezesc

Această rețetă cu rață este faimoasă în bucătăria chinezească, nu se servește doar în restaurantele din Beijing, ci în întreaga lume.

4 persoane peste 45 min Complex
Tzatziki - sos grecesc cu iaurt, usturoi și castraveți proaspeți
Tzatziki - sos grecesc cu iaurt, usturoi și castraveți proaspeți

Un sos delicios și ușor

6 persoane 30-45 min Simplu
Horiatiki - salată grecească tradițională
Horiatiki - salată grecească tradițională

O salată specifică bucătăriei naționale grecești.

2 persoane 15-30 min Simplu
Gazpacho - supă rece
Gazpacho - supă rece

Delicioasa supă rece de legume spaniolă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Produse folosind această legumă
Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet
Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet
550 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.