Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Caperele

Caperele sunt mugurii comestibili arbustului Caparis Spinosa. Sunt cultivate mai ales în bazinul Mării Mediteraneene şi în statele sudice din SUA.

100 g capere - 23 kcal


Conţin cantităţi mari de antioxidanţi (bioflavinoid rutin), cantităţi însemnate de sodiu şi ceva mai mici de vitamină C.

Condiment egzotic

 
Florile caperelor sunt marinate prin diverse procedee – se folosesc uleiul, oţetul, saramura. Caperele preparate în acest fel sunt folosite în diverse reţete ale bucătăriei mediteraneene. Din cauza gustului specific, puternic şi marcant, sunt folosite în principal ca şi condiment. Fac parte din reţetele de salate, sosuri şi pizza. Subtila bucătărie franceză foloseşte sosul de capere, adică sosul alb cu adaos de capere, servit cu carne fiartă. Trebuie evitată înăbuşirea caperelor la temperaturi înalte, deoarece îşi pierd gustul lor inimitabil. Caperele se adaugă de preferinţă atunci când sosul este cald.

Afrodiziac popular


Caperele reduc balonările, au proprietăţi antireumatice şi de ameliorare a funcţiilor ficatului. Fiertura din rădăcinile şi din scoarţa arbustului are proprietăţi terapeutice şi este folosită în terapia anemiei şi a artritismului. Conform medicinei populare, folosirea caperelor în regimul alimentar al bărbaţilor poate contribui la tratamentul impotenţei. 

Un simbol biblic al trecerii


Floarea caperelor înfloreşte doar timp de o zi, de dimineaţă până după masa. În aceeaşi zi apare şi fructul. Iată de ce caperele sunt simbolul biblic al tranzienţei… Lucru interesant, caperele sunt, din punct de vedere botanic, înrudite cu varza.

 

În loc de sare...

Cenuşa din rădăcinile arse de capere poate fi folosită ca sursă de sare.Rețete cu această legumă
Paste de casă cu sos picant de roșii, ciuperci și capere
Paste de casă cu sos picant de roșii, ciuperci și capere

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane peste 45 min Simplu
Simfonie de fasole cu ton
Simfonie de fasole cu ton

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Ragu în pâine cu fasole roșie
Ragu în pâine cu fasole roșie

O rețetă gustoasă pentru întreaga familie.

4 persoane peste 45 min Mediu
Broccoli cu dressing italian picant
Broccoli cu dressing italian picant

O salată de sezon excelentă!

2 persoane 15-30 min Mediu
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.