Barba Caprei, numită şi „stridia vegetală” era consumată ca legumă încă din antichitate. Creşte liber sau este cultivată ca legumă.

100g - 93 kcal 

Conţine calciu, fosfor, fosfor, fier, magneziu şi vitaminele A, B1, B2, C, E.

Barba Caprei în bucătărie

Barba Caprei este considerată o legumă foarte preţioasă din punct de vedere al gustului şi a valorilor sale nutritive. Se consumă rădăcini de culoarea galben-gri. Barba Caprei este o legumă cu conţinut înalt de calorii. Ea poate fi folosită la pregătirea salatelor, a supelor, poate fi de asemene înăbuşită, fiartă în aburi sau prăjită de una singură, sau în compania altor legume. Barba Caprei poate fi un fel de mâncare de sine stătător sau un adaos pentru carne, ouă, peşte.

Pentru rezistență

Având în vedere bogăţia de vitamine şi componente nutritive, este un aliment recomandat persoanelor cu regim şi celor cu organism slab, sensibil. Consumarea de rădăcină de Barba Caprei se recomandă persoanelor epuizate fizic şi psihic precum şi celor care au trecut prin reconvalescenţe dificile, epuizante.

Noblețea purpurei

Barba Caprei este folosită şi ca plantă decorativă – are flori purpurii, foarte frumoase.

În loc de cafea

Rădăcina de Barba Caprei poate fi folosită ca înlocuitor de cafea.