Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Bamele

Consumul de bame (okra, cum se numesc în vest), legume originare din Africa, este frecvent mai ales în bucătăria indiană şi în bucătăriile estice şi creole. Iată câteva avantaje:

 

100 g de bame - 31 kcal

 

Conține beta-caroten și grăsimi nesaturate, sănătoase.

 

Artă culinară?

 

Bamele comestibile sunt de obicei culese înainte să se coacă; numai așa se pot folosi ca legume fragede. Fructele de bame (sau okra, cum sunt cunoscute în vest) sunt lungi, verzi și au puf. Seamănă cu chili la formă, dar fac parte din aceeași familie cu hibiscus-ul. Fructul necopt este gătit exact ca fasolea păstăi. Cele mai populare mâncăruri de bame sunt supele de legume cu bame, bame cu roșii, și lecho de bame. Mâncarea japoneză de bame în tempura (pané) este servită cu sos de soia.

Bamele sunt foarte bune și crude. Trebuie numai spălate. Nu este necesar să le curățați de coajă.

În afară de varianta gătită, bamele pot fi marinate sau uscate cu ușurință. Se pretează și la congelare. Trebuie opărite un minut, clătite în jet de apă rece și uscate. Fiecare tulpină se taie pe lung și se așează în punga frigorifică.

Surogatul de cafea

Boabele conțin grăsimi nesaturate, sănătoase, cum ar fi acidul oleic - un acid gras monosaturat de tip Omega-9 și acid linoleic de tip Omega-6; se pot consuma după prăjire sau pot fi folosite ca surogat de cafea. Aceste grăsimi sunt folosite și în producția de margarină. 

Pentru durerile de stomac

Pe lângă alte avantaje, fructele gătite secretă un mucus, fiind deci utile mai ales la prepararea supelor şi sosurilor pentru cei care suferă de dureri stomacale. Dacă vreţi să scăpaţi de mucus, ajunge să opăriţi bamele.Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.