Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Sănătoasa vitamină E

Vitamina E, alături de vitaminele A şi C, este un antioxidant puternic care protejează organismul împotriva stresului oxidativ şi a deteriorării celulare cauzate de radicalii liberi. Vitamina E acţionează totodată ca un anticoagulant, menţinând permeabilitatea membranelor celulare şi reducând capacitatea de agregare a trombocitelor în sânge. De asemenea, vitamina E participă la protejarea globulelor roşii, la expresia genetică şi la trasmiterea impulsurilor nervoase în corp. Ea ajută şi la funcţionarea corespunzătoare a ochilor. Deficitul de vitamina E în organism este foarte rar, cele mai vulnerabile fiind persoanele cu fibroză chistică şi boală celiacă. Simptomele comune care indică lipsa vitaminei E în organism sunt oboseala, anemia, afectarea sistemului nervos, distrofia musculară şi susceptibilitatea la infecţii. Vitamina E este produsă numai de către plante. Cele mai valoroase surse naturale sunt uleiurile, în special uleiul de germeni de grâu. Surse bogate în vitamina E sunt şi nucile, cerealele integrale şi legumele cu frunze verzi (salata verde, spanacul şi varza).

Încearcă să-ţi planifici un meniu bogat în vitamina E

Află mai multe despre sănătate la:

Cum să compensezi pentru lipsa de vitamine când vine primăvara?

Porumbul – legume fără gluten


Rețete care te-ar putea interesa

Paste colorate cu porumb și șuncă
Paste colorate cu porumb și șuncă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Tartă cu broccoli fără gluten
Tartă cu broccoli fără gluten

O rețetă pregătită de Jamila!

8 persoane sub 15 min Mediu
Mousse de morcovi și mango
Mousse de morcovi și mango

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Salata Waldorf's-Astoria
Salata Waldorf's-Astoria

Pentru o seară relaxată în familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Sănătoasa vitamină E

Vitamina E, alături de vitaminele A şi C, este un antioxidant puternic care protejează organismul împotriva stresului oxidativ şi a deteriorării celulare cauzate de radicalii liberi. Vitamina E acţionează totodată ca un anticoagulant, menţinând permeabilitatea membranelor celulare şi reducând capacitatea de agregare a trombocitelor în sânge. De asemenea, vitamina E participă la protejarea globulelor roşii, la expresia genetică şi la trasmiterea impulsurilor nervoase în corp. Ea ajută şi la funcţionarea corespunzătoare a ochilor. Deficitul de vitamina E în organism este foarte rar, cele mai vulnerabile fiind persoanele cu fibroză chistică şi boală celiacă. Simptomele comune care indică lipsa vitaminei E în organism sunt oboseala, anemia, afectarea sistemului nervos, distrofia musculară şi susceptibilitatea la infecţii. Vitamina E este produsă numai de către plante. Cele mai valoroase surse naturale sunt uleiurile, în special uleiul de germeni de grâu. Surse bogate în vitamina E sunt şi nucile, cerealele integrale şi legumele cu frunze verzi (salata verde, spanacul şi varza).

Încearcă să-ţi planifici un meniu bogat în vitamina E

Află mai multe despre sănătate la:

Cum să compensezi pentru lipsa de vitamine când vine primăvara?

Porumbul – legume fără gluten

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.