
Iată câteva sugestii pentru a prepara o salată de cartofi sănătoasă care să-ți ofere și o bogăție de arome:
1. Folosește cartofii roșii / dulci
Cartofi roșii sunt mai buni, deoarece aceștia nu vor elibera zaharurile în sânge la fel de repede ca și ceilalți, iar cartofii dulci sunt chiar sănătoși având în vedere cantitatea mare de fibre, fier, magneziu, vitamina A și beta-carotenul pe care le conțin. De asemenea, nu decoji cartofii pentru salata de legume, deoarece coaja lor conține fibre și vitamine esențiale!
2. Folosește ulei de măsline, suc de lămâie și iaurt grecesc
În loc de maioneză, folosește ulei de măsline, suc de lămâie, oțet de mere și putin vin pentru a crea un dressing gustos și sănătos la salata de cartofi. Iaurtul grecesc este un alt înlocuitor sănătos pentru maioneza din salata de legume – are mai multe proteine și de asemenea scade eliberarea zaharurilor din cartofi in sânge.
3. Adaugă și legume
Include și legume în salata de cartofi – broccoli și telina sunt alegeri foarte bune care adaugă un plus de fibre și echilibrează în mod natural zahărul din cartofi. De asemenea, multe rețete culinare recomandă adăugarea conopidei la salată – conopida conține mai multe substanțe nutritive și dă o aromă aparte salatei de cartofi. Folosește aceste mici ponturi în următoarea ta salată de cartofi. Succes!