
Salatele faimoase în stilul conceput în Capri, lângă Napoli, au devenit un fel de mâncare internațional. Simplicitatea salatei Caprese pe bază de mozzarella, roșii și busuioc, asezonată cu sare koșer și ulei de măsline este probabil motivul de bază al popularității ei nemaipomenite.
Fiind o genială combinație fără posibilitate de eroare, la fel ca macaroanele cu brânză, căpșuni cu frișcă, lapte cu cafea, salatele Caprese sunt o mâncare rapidă, recomandată de obicei ca aperitiv sau antipasto, cum spun italienii. Iată sfaturile noastre:
- Fă-o simplă, nu trebuie să adaugi mai mult! Există tentația foarte mare de a crea variații de la această rețetă care te solicită incredibil de puțin, prin adăugarea de varietăți de oțet la modă, dressing-uri, usturoi, măsline brune, ardei prăjiți și ierburi proaspete, în încercarea vană de a o face mai exotică și mai atractivă; cu toate acestea, recomandarea noastră este să rămâi la varianta originală și să folosești ingrediente proaspete de cea mai bună calitate, în bucăți groase, ulei de măsline bun, și să condimentezi cu nimic mai mult decât sare și piper proaspăt măcinat.
- Servește pe un platou mare, nu în bol! Pentru a putea plasa ingredientele în ordinea corectă, trebuie să eviți să le amesteci într-un bol sau într-un vas similar.
- Servește-o proaspătă! Nu lăsa salata Caprese să stea prea mult în ulei și oțet.
- Și totuși, din când în când, îndrăznește să faci schimbări! Înlocuiește mozzarella obișnuită cu una marinată într-un mod sofisticat sau înlocuiește varietățile obișnuite de roșii cu roșii de alte culori. Adaugă alte legume, cum ar fi ardeiul gras, dar nu uita că această salată trebuie să fie simplă. Nu vei mai avea parte de combinația pură de alb și ingrediente proaspete, dar pe timpul verii salatele pe bază de mai multe legume pot fi o sursă de bucurie!