
Pe lângă că este extrem de aspectuos ca ingredient în salate proaspete, porumbul baby vă va oferi un subiect de gândire cu privire la complexa versatilitate a legumelor.
Porumbul baby – o legumă?
Cu toate că această legumă introdusă relativ recent în bucătăria internaţională nu este propriu-zis o legumă, utilizarea sa este mai ales asociată cu legumele şi salatele de legume. Pe lângă acestea, porumbul baby se mai foloseşte ca atracţie secundară în mesele cu carne, mai ales în combinaţie cu orez sau cu murături asortate.
Diverse metode de a folosi porumbul baby
Iată câteva sfaturi şi trucuri de care puteţi ţine seama dacă încercaţi să vă lărgiţi flexibilitatea culinară în raport cu porumbul baby şi reţetele pe bază de porumb baby:
- Porumbul baby este mult mai versatil decât pare. Datorită faptului că putem consuma ştiuletele întreg, dispar o seamă de limitări asociate de obicei cu porumbul obişnuit. Acesta poate fi integrat în mâncăruri cu totul, poate fi elementul central într-un preparat sau poate fi tratat ca orice altă legumă.
- Dacă este gătit la foc mic, porumbul baby va da mâncării o aromă specială, dulcie. Dacă trebuie să gătiţi cu o carne cu un gust relativ anost, puteţi adăuga porumb baby şi veţi fi uimiţi de felul cum poate potenţa aroma finală.
- Cantităţile mari sunt de preferat, însă cantităţile mici sunt mai subtile: adăugând doar câțiva ştiuleţi în mâncare veţi schimba gustul acesteia printr-un adaos de arome foarte specifice.
- Porumbul baby este folosit extensiv în salate; consistenţa sa plăcută şi fragedă îl face un ingredient potrivit pentru mai orice salată. Majoritatea oamenilor nu petrec prea mult timp încercând să înţeleagă texturile ingredientelor din salate. Dacă folosiţi porumb baby veţi avea surpriza de a constata cât de bine de îmbină cu elementele fine, de exemplu cu brânza feta.
Combinaţi porumbul baby cu avocado şi castraveţi pentru a obţine o saltă incredibil de proaspătă, consistentă şi trendy în acest sezon!