Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Un Turn Babel pe mesele europene

Europa culinară fără frontiere

În Europa dispar graniţele ţărilor. Acest fapt facilitează nu numai călătoriile oamenilor, ci deasemenea a mâncărurilor din bucătăriile naţionale. După cum au arătat cercetările tendinţelor alimentare efectuate în diferite ţări din Europa, din fericire deocamdată se observă amestecarea influenţelor între ţări, şi nu o dominaţie a modelului anglo-saxon. În ţările Europei de Sud, cum sunt Italia sau Spania, cel mai rapid se dezvoltă piaţa produselor provenind din ţările nord-europene (de exemplu cerealele pentru micul dejun). În schimb, în ţările Europei de Nord un segment din ce în ce mai mare al pieţei este cucerit de produsele din Sud (paste, ulei de măsline sau vin).

Restaurante exotice - gusturi din bucătăria lumii

Peştele şi fructele de mare, consumate în mod tradiţional în ţările mediteraneene şi atlantice, îşi câştigă tot mai mulţi adepţi în Europa Centrală. Amestecul tradiţiilor culinare favorizează de asemenea prezenţa unui număr tot mai mare de restaurante exotice, care ademenesc către descoperirea unei noi bucătării. Dezvoltarea interesului pentru produsele exotice favorizează creşterea nivelului cultural al populaţiei, urbanizarea, întreprinderea de călătorii dese sau internaţionalizarea mediilor. Acestea dau posibilitatea unei mai bune cunoaşteri reciproce şi apariţiei de noi inspiraţii în dezvoltarea bucătăriilor naţionale şi regionale.

În Europa dispar graniţele ţărilor. Acesta facilitează nu numai călătorii oamenilor, ci deasemenea a mâncărurilor din bucătăriile naţionale.După cum au arătat cercetările tendinţelor alimentare efectuate în diferite ţări din Europa, din fericire deocamdată se observă amestecarea influenţelor între ţări, şi nu o dominaţie a modelului anglo-saxon. În ţările Europei de Sud, cum sunt Italia sau Spania, cel mai rapid se dezvoltă piaţa produselor provenind din ţările nord-europene (de exemplu cerealele pentru micul dejun). În schimb, în ţările Europei de Nord un segment din ce în ce mai mare a pieţei este cucerită de produsele din Sud (macaroane, ulei de măsline sau vin). Peştele şi fructele de mare, consumate în mod tradiţional în ţările mediteraneene şi atlantice, îşi câştigă tot mai mulţi adepţi în Europa Centrală. Amestecul tradiţiilor culinare favorizează de asemenea prezenţa unui număr tot mai mare de restaurante exotice, care ademenesc către descoperirea a noi bucătării. Dezvoltarea interesului pentru produsele exotice favorizează creşterea nivelului cultural al populaţiei, urbanizarea, întreprinderea de călătorii dese sau internaţionalizarea mediilor. Acestea dau posibilitatea unei mai bune cunoaşteri reciproce şi apariţiei de noi inspiraţii în dezvoltarea bucătăriilor naţionale şi regionale.

Rețete care te-ar putea interesa

Sos Tahina - sos de susan
Sos Tahina - sos de susan

Un sos delicios și sățios

4 persoane sub 15 min Simplu
Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci
Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Brioșă cu broccoli și chorizo
Brioșă cu broccoli și chorizo

Preparate delicioase pentru orice ocazie

2 persoane 30-45 min Complex
Pate de vinete cu ciuperci
Pate de vinete cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Un Turn Babel pe mesele europene

Europa culinară fără frontiere

În Europa dispar graniţele ţărilor. Acest fapt facilitează nu numai călătoriile oamenilor, ci deasemenea a mâncărurilor din bucătăriile naţionale. După cum au arătat cercetările tendinţelor alimentare efectuate în diferite ţări din Europa, din fericire deocamdată se observă amestecarea influenţelor între ţări, şi nu o dominaţie a modelului anglo-saxon. În ţările Europei de Sud, cum sunt Italia sau Spania, cel mai rapid se dezvoltă piaţa produselor provenind din ţările nord-europene (de exemplu cerealele pentru micul dejun). În schimb, în ţările Europei de Nord un segment din ce în ce mai mare al pieţei este cucerit de produsele din Sud (paste, ulei de măsline sau vin).

Restaurante exotice - gusturi din bucătăria lumii

Peştele şi fructele de mare, consumate în mod tradiţional în ţările mediteraneene şi atlantice, îşi câştigă tot mai mulţi adepţi în Europa Centrală. Amestecul tradiţiilor culinare favorizează de asemenea prezenţa unui număr tot mai mare de restaurante exotice, care ademenesc către descoperirea unei noi bucătării. Dezvoltarea interesului pentru produsele exotice favorizează creşterea nivelului cultural al populaţiei, urbanizarea, întreprinderea de călătorii dese sau internaţionalizarea mediilor. Acestea dau posibilitatea unei mai bune cunoaşteri reciproce şi apariţiei de noi inspiraţii în dezvoltarea bucătăriilor naţionale şi regionale.

În Europa dispar graniţele ţărilor. Acesta facilitează nu numai călătorii oamenilor, ci deasemenea a mâncărurilor din bucătăriile naţionale.După cum au arătat cercetările tendinţelor alimentare efectuate în diferite ţări din Europa, din fericire deocamdată se observă amestecarea influenţelor între ţări, şi nu o dominaţie a modelului anglo-saxon. În ţările Europei de Sud, cum sunt Italia sau Spania, cel mai rapid se dezvoltă piaţa produselor provenind din ţările nord-europene (de exemplu cerealele pentru micul dejun). În schimb, în ţările Europei de Nord un segment din ce în ce mai mare a pieţei este cucerită de produsele din Sud (macaroane, ulei de măsline sau vin). Peştele şi fructele de mare, consumate în mod tradiţional în ţările mediteraneene şi atlantice, îşi câştigă tot mai mulţi adepţi în Europa Centrală. Amestecul tradiţiilor culinare favorizează de asemenea prezenţa unui număr tot mai mare de restaurante exotice, care ademenesc către descoperirea a noi bucătării. Dezvoltarea interesului pentru produsele exotice favorizează creşterea nivelului cultural al populaţiei, urbanizarea, întreprinderea de călătorii dese sau internaţionalizarea mediilor. Acestea dau posibilitatea unei mai bune cunoaşteri reciproce şi apariţiei de noi inspiraţii în dezvoltarea bucătăriilor naţionale şi regionale.