Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tabel de calorii ale produselor recomandate pentru femeile gravide

 

Regimul pentru femeile gravide trebuie să fie unul echilibrat. În timp ce aşteaptă venirea pe lume a copilului, viitoarele mame au mai multe motive să se alimenteze corespunzător. Un regim bogat în substanţe minerale şi fibre este important. El trebuie să conţină produse bogate în calciu, care este indispensabil pentru formarea oaselor. Calciul se găseşte în lactate: lapte slab, iaurt slab, caşcaval şi brânză dulce, în legumele cu frunze verzi, portocale, caise, soia şi peşte.

Tabel de calorii pentru femeile gravide

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi (g)
Afin 100 g 43 0,7 0,5 8,0
Agrişe 100 g 41 0,8 0,2 11,8
Alune 100 g 645 16,0 60,3 18,0
Ardei 100 g 26 0,9 0,3 5,2
Ardei roşu 100 g 26 1,3 0,0 5,3
Ardei verde 100 g 27 1,3 0,0 5,3
Arpagic 100 g 29 4,1 0,8 3,9
Asparagus 100 g 23 2,2 0,2 3,3
Borş rece de sfeclă 100 ml 36 0,5 2,0 4,2
Brânză Camembert 100 g 324 15,3 28,8 0,1
Brânză fără grăsime 100 g 99 19,8 0,5 3,5
Brocoli proaspăt 100 g 25 3,0 0,4 2,4
Cafea înlocuitor 100 ml 337 6,0 4,8 71,2
Caise 100 g 47 0,9 0,2 11,9
Calarabă 100 g 29 2,2 0,3 6,5
Căpşuni 100 g 28 0,7 0,4 7,2
Carne de iepure 100 g 156 21,0 8,0 0,0
Carne de viţel gătită 100 g 131 30,7 0,9 0,0
Cartofi 100 g 80 2,0 0,0 16,0
Castravete 100 g 15 0,7 0,1 3,0
Castravete murat 100 g 11 1,0 0,1 1,9
Ceai verde 100 ml 28 0,1 0,0 6,8
Cereale cu stafide şi alune 100 g 375 11,5 12,7 62,9
Chefir 0% grăsime 100 ml 30 3,0 0,1 3,8
Chifle de grâu 100 g 272 7,3 1,5 58,5
Cicoare 100 g 21 1,7 0,2 4,1
Ciocolată amăruie 100 g 549 5,4 35,3 52,6
Ciorbă de varză acră cu cartofi 100 g 32 0,6 2,1 2,7
Ciorbă de varză proaspătă 100 g 31 0,9 2,1 3,1
Cireşe 100 g 61 1,0 0,3 14,6
Coacăză neagră 100 g 35 1,3 0,2 14,9
Coacăze 100 g 33 1,0 0,2 13,1
Coacăze roşii 100 g 31 1,1 0,2 13,8
Cod gătit 100 g 78 17,8 0,7 0,0
Cod înăbuşit 100 g 101 9,7 5,1 3,9
Conopidă proaspătă 100 g 21 2,4 0,3 2,3
Corcoduşe 100 g 27 0,2 0,0 6,4
Coronişte 100 g 127 6,3 3,2 18,3
Dovleac 100 g 28 1,3 0,3 7,7
Dovlecei 100 g 23 0,6 0,3 4,9
Dovlecel Patison 100 g 19 0,6 0,1 4,1
Fasole albă uscată 100 g 102 7,0 0,5 16,9
Fasole de Spania 100 g 24 2,0 0,2 3,6
Fasole roşie uscată 100 g 93 8,4 0,3 13,7
Ficat de pui 100 g 136 19,1 6,3 0,6
Filet de curcan 100 g 105 15,8 4,6 0,1
Fragaria 100 g 33 0,8 0,5 8,3
Frunze de sfeclă 100 g 17 2,1 0,5 5,5
Găină 100 g 202 18,5 14,3 0,0
Grepfrut 100 g 36 0,6 0,2 9,8
Halibut gătit 100 g 216 14,0 17,8 0,0
Harbuz 100 g 36 0,6 0,1 8,4
Hrean 100 g 67 4,5 0,6 18,1
Iaurt natural 2% grăsime 100 ml 60 4,3 2,0 6,2
Iepure gătit 100 g 204 24,6 11,7 0,0
Îngheţată 100 g 126 3,2 3,5 21,3
Lămâie 100 g 36 0,8 0,3 9,5
Lapte 0,5% grăsime 100 ml 39 3,5 0,5 5,1
Lapte 1,5% grăsime 100 ml 47 3,4 1,5 5,0
Lapte acru 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,1
Lapte dietetic 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,0
Linte uscată 100 g 111 7,8 0,0 20,1
Lup de mare gătit 100 g 114 15,5 5,8 0,0
Macaroane cal, extra 100 g 337 10,4 1,1 69,7
Macrou gătit 100 g 124 22,8 3,6 0,0
Mărar 100 g 28 1,3 0,3 7,7
Mazăre 100 g 79 6,0 0,7 12,0
Mazăre, seminţe uscate 100 g 298 20,5 2,0 48,6
Mei fiert 100 g 346 10,5 2,9 71,6
Mere 100 g 46 0,4 0,4 12,1
Mere uscate 100 g 238 2,1 2,1 62,3
Merlan gătit 100 g 79 17,6 1,0 0,0
Merluciu gătit 100 g 95 18,5 2,3 0,0
Miere de albine 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Morcov 100 g 31 0,8 0,3 6,6
Morun fiartă 100 g 234 23,3 15,6 0,0
Mure negre 100 g 45 0,8 0,6 12,2
Mure roşii 100 g 31 2,0 0,0 4,4
Nap 100 g 26 1,1 0,3 8,2
Orez marou 100 g 331 6,3 4,4 65,1
Ouă de găină întregi 100 g 139 12,5 9,7 0,6
Pâine cu seminţe 100 g 228 8,6 1,4 43,9
Pâine de secară 100 g 223 5,6 1,7 51,5
Parmezan 100 g 452 41,5 32,0 0,1
Patrunjel, rădăcină 100 g 38 2,6 0,5 10,5
Patrunjel, verdeaţă 100 g 41 4,4 0,4 9,0
Pere 100 g 54 0,6 0,2 14,4
Piept de curcan 100 g 84 19,2 0,7 0,0
Piept de pui 100 g 99 21,5 1,3 0,0
Piept de pui pane 100 g 195 25,3 10,4 0,0
Portocale 100 g 44 0,9 0,2 11,3
Porumb proaspăt 100 g 97 3,0 1,2 18,2
Praz 100 g 24 2,2 0,3 5,7
Prune 100 g 45 0,6 0,2 11,7
Prune uscate 100 g 267 3,5 1,2 68,9
Răchiţele 100 g 26 0,5 0,0 3,8
Ridiche 100 g 14 1,0 0,2 4,4
Roşii 100 g 19 0,8 0,3 3,5
Salată 100 g 12 1,2 0,3 1,3
Seminţe de dovleac 100 g 556 24,5 45,8 18,0
Seminţe de floarea soarelui 100 g 561 24,4 43,7 24,6
Sfeclă 100 g 37 1,5 0,1 7,6
Soia 100 g 381 2,0 0,1 1,0
Somon de Pacific gătit 100 g 168 22,9 7,8 0,0
Spanac 100 g 17 2,7 0,4 0,8
Supă de castraveţi 100 ml 42 1,4 2,0 5,0
Supă de legume 100 ml 43 1,7 1,8 6,2
Supă de roşii 100 ml 28 1,3 1,8 1,9
Supă de sfeclă ucraineană 100 ml 49 1,1 2,2 6,7
Supă de ţelină 100 ml 37 1,6 1,8 4,5
Supă rece cu lapte acru 100 ml 47 3,1 1,9 4,3
Susan 100 g 565 19,4 48,7 12,2
Ţelină, rădăcină 100 g 21 1,6 0,3 7,7
Ţelină, verdeaţă 100 g 13 1,0 0,2 3,6
Terci de hrişcă 100 g 336 12,6 3,1 69,3
Terci de orz 100 g 334 8,4 2,0 74,9
Ulei de măslie 100 ml 882 0,0 99,6 0,2
Unt 100 g 659 1,1 73,5 1,1
Untură din ficat de cod 100 ml 898 0,0 100,0 0,0
Usturoi 100 g 146 6,4 0,5 32,6
Varză acră 100 g 12 1,1 0,2 3,4
Varză albă 100 g 29 1,7 0,2 7,4
Varză de Brussels crudă 100 g 34 4,0 0,5 3,5
Varză de Pekin 100 g 12 1,2 0,2 3,2
Varză furajeră 100 g 34 1,2 0,1 7,4
Varză italiană 100 g 38 3,3 0,4 7,8
Varză roşie 100 g 27 1,9 0,2 6,7
Vinete 100 g 18 1,0 0,2 3,1
Vişine 100 g 47 0,9 0,4 10,9
Zer 0,5% grăsime 100 ml 37 3,4 0,5 4,7
Zmeură 100 g 29 1,3 0,3 12,0
Zucchini 100 g 16 1,5 0,2 3,0

Produsele bogate în elemente nutritive

Trebuie de asemenea consumate alimente bogate în fier. Fierul este un component al hemoglobinei, care duce oxigenul la ţesuturi. Astfel atât mama cât şi copilul vor fi feriţi de anemie. Fierul întăreşte organismul, făcându-l rezistent la infecţii. El se găseşte în: carnea organelor, cum ar fi ficatul, rinichii, limbile şi altele, în carnea slabă, în varză, spanac, în păstăioase, în fructele uscate, în pâine şi arpacaş. Proteinele sunt un material constructiv necesar pentru apariţia noilor celule. Ele se găsesc în: lapte şi produsele lactate, carnea crudă, peşte, ouă şi păstăioase. Acidul folic (vitamina B9) este necesar pentru dezvoltarea corectă a sistemului nervos la copil, în special a măduvei spinării şi a creierului. Femeile ar trebui să ia această vitamină cu 1 până la 3 luni înainte să rămână gravide. Prezenţa acidului folic asigură o bună absorbţie şi o bună utilizare a fierului de către organism. Acidul folic este prezent în drojdie, în legumele cu frunze verzi, în special în spanac şi în salată, în preparate din carne, portocale, sfeclă, linte, seminţe de floarea soarelui şi fructe uscate. Un element al regimul ar trebui să-l constituie şi produsele cu conţinut de zinc. Acesta răspunde pentru dezvoltarea mentală corectă a copilului precum şi pentru menţinerea unei mase corporale corecte. Este necesar pentru absorbţia corespunzătoare a acidului folic. Are efecte asupra unei bune stări a tenului mamei şi copilului. El se găseşte în: preparatele din carne, seminţele de dovleac şi de floarea soarelui, nucă, muguri de grâu. Trebuie consumate fructe, ardei, varză şi frunze de pătrunjel, din cauza conţinutului de vitamina C, care este responsabilă pentru buna funcţionare a tuturor celulelor şi a vaselor sanguine. Ea ajută deasemenea la combaterea viruşilor şi a bacteriilor patogene.

Produse nerecomandate în timpul sarcinii

Femeia gravidă trebuie să fie foarte atentă la alimentele conservate, colorate artificial şi aromatizate. Excesul de aditivi poate duce la diaree, deranjamente stomacale şi efecte alergice. Trebuie deci avută grijă la: benzoesanul de sodiu (conserve, gemuri, maioneză), acidul fosforic, fosfatul de sodiu (prafurile de copt, băuturile de tip cola), glutaminatul de sodiu (băuturi, supe instant, condimente de tip vegeta, bulion în cubuleţe, conserve, sosuri în praf, etc). Trebuie de asemenea evitate mezelurile de magazin, deoarece ele sunt condimentate cu substanţe chimice dăunătoare copilului şi conţin multă sare. Alcoolul trebuie eliminat categoric. Chiar şi un simbolic pahar de vin este interzis în timpul sarcinii. Toate ciocolatele cu umplutură cu alcool sunt interzise în timpul sarcinii.


Rețete care te-ar putea interesa

Spaghete cu spanac și smântână
Spaghete cu spanac și smântână

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Iepure la cuptor cu legume
Iepure la cuptor cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă
Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

Te invităm să încerci mixul de legume Imperial, alături de creveții frgezi, înveliți într-un sos dulce și aromat.

2 persoane 30-45 min Mediu
Cupcakes aperitiv cu broccoli și somon afumat
Cupcakes aperitiv cu broccoli și somon afumat

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

12 persoane 15-30 min Simplu
Tabel de calorii ale produselor recomandate pentru femeile gravide

 

Regimul pentru femeile gravide trebuie să fie unul echilibrat. În timp ce aşteaptă venirea pe lume a copilului, viitoarele mame au mai multe motive să se alimenteze corespunzător. Un regim bogat în substanţe minerale şi fibre este important. El trebuie să conţină produse bogate în calciu, care este indispensabil pentru formarea oaselor. Calciul se găseşte în lactate: lapte slab, iaurt slab, caşcaval şi brânză dulce, în legumele cu frunze verzi, portocale, caise, soia şi peşte.

Tabel de calorii pentru femeile gravide

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi (g)
Afin 100 g 43 0,7 0,5 8,0
Agrişe 100 g 41 0,8 0,2 11,8
Alune 100 g 645 16,0 60,3 18,0
Ardei 100 g 26 0,9 0,3 5,2
Ardei roşu 100 g 26 1,3 0,0 5,3
Ardei verde 100 g 27 1,3 0,0 5,3
Arpagic 100 g 29 4,1 0,8 3,9
Asparagus 100 g 23 2,2 0,2 3,3
Borş rece de sfeclă 100 ml 36 0,5 2,0 4,2
Brânză Camembert 100 g 324 15,3 28,8 0,1
Brânză fără grăsime 100 g 99 19,8 0,5 3,5
Brocoli proaspăt 100 g 25 3,0 0,4 2,4
Cafea înlocuitor 100 ml 337 6,0 4,8 71,2
Caise 100 g 47 0,9 0,2 11,9
Calarabă 100 g 29 2,2 0,3 6,5
Căpşuni 100 g 28 0,7 0,4 7,2
Carne de iepure 100 g 156 21,0 8,0 0,0
Carne de viţel gătită 100 g 131 30,7 0,9 0,0
Cartofi 100 g 80 2,0 0,0 16,0
Castravete 100 g 15 0,7 0,1 3,0
Castravete murat 100 g 11 1,0 0,1 1,9
Ceai verde 100 ml 28 0,1 0,0 6,8
Cereale cu stafide şi alune 100 g 375 11,5 12,7 62,9
Chefir 0% grăsime 100 ml 30 3,0 0,1 3,8
Chifle de grâu 100 g 272 7,3 1,5 58,5
Cicoare 100 g 21 1,7 0,2 4,1
Ciocolată amăruie 100 g 549 5,4 35,3 52,6
Ciorbă de varză acră cu cartofi 100 g 32 0,6 2,1 2,7
Ciorbă de varză proaspătă 100 g 31 0,9 2,1 3,1
Cireşe 100 g 61 1,0 0,3 14,6
Coacăză neagră 100 g 35 1,3 0,2 14,9
Coacăze 100 g 33 1,0 0,2 13,1
Coacăze roşii 100 g 31 1,1 0,2 13,8
Cod gătit 100 g 78 17,8 0,7 0,0
Cod înăbuşit 100 g 101 9,7 5,1 3,9
Conopidă proaspătă 100 g 21 2,4 0,3 2,3
Corcoduşe 100 g 27 0,2 0,0 6,4
Coronişte 100 g 127 6,3 3,2 18,3
Dovleac 100 g 28 1,3 0,3 7,7
Dovlecei 100 g 23 0,6 0,3 4,9
Dovlecel Patison 100 g 19 0,6 0,1 4,1
Fasole albă uscată 100 g 102 7,0 0,5 16,9
Fasole de Spania 100 g 24 2,0 0,2 3,6
Fasole roşie uscată 100 g 93 8,4 0,3 13,7
Ficat de pui 100 g 136 19,1 6,3 0,6
Filet de curcan 100 g 105 15,8 4,6 0,1
Fragaria 100 g 33 0,8 0,5 8,3
Frunze de sfeclă 100 g 17 2,1 0,5 5,5
Găină 100 g 202 18,5 14,3 0,0
Grepfrut 100 g 36 0,6 0,2 9,8
Halibut gătit 100 g 216 14,0 17,8 0,0
Harbuz 100 g 36 0,6 0,1 8,4
Hrean 100 g 67 4,5 0,6 18,1
Iaurt natural 2% grăsime 100 ml 60 4,3 2,0 6,2
Iepure gătit 100 g 204 24,6 11,7 0,0
Îngheţată 100 g 126 3,2 3,5 21,3
Lămâie 100 g 36 0,8 0,3 9,5
Lapte 0,5% grăsime 100 ml 39 3,5 0,5 5,1
Lapte 1,5% grăsime 100 ml 47 3,4 1,5 5,0
Lapte acru 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,1
Lapte dietetic 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,0
Linte uscată 100 g 111 7,8 0,0 20,1
Lup de mare gătit 100 g 114 15,5 5,8 0,0
Macaroane cal, extra 100 g 337 10,4 1,1 69,7
Macrou gătit 100 g 124 22,8 3,6 0,0
Mărar 100 g 28 1,3 0,3 7,7
Mazăre 100 g 79 6,0 0,7 12,0
Mazăre, seminţe uscate 100 g 298 20,5 2,0 48,6
Mei fiert 100 g 346 10,5 2,9 71,6
Mere 100 g 46 0,4 0,4 12,1
Mere uscate 100 g 238 2,1 2,1 62,3
Merlan gătit 100 g 79 17,6 1,0 0,0
Merluciu gătit 100 g 95 18,5 2,3 0,0
Miere de albine 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Morcov 100 g 31 0,8 0,3 6,6
Morun fiartă 100 g 234 23,3 15,6 0,0
Mure negre 100 g 45 0,8 0,6 12,2
Mure roşii 100 g 31 2,0 0,0 4,4
Nap 100 g 26 1,1 0,3 8,2
Orez marou 100 g 331 6,3 4,4 65,1
Ouă de găină întregi 100 g 139 12,5 9,7 0,6
Pâine cu seminţe 100 g 228 8,6 1,4 43,9
Pâine de secară 100 g 223 5,6 1,7 51,5
Parmezan 100 g 452 41,5 32,0 0,1
Patrunjel, rădăcină 100 g 38 2,6 0,5 10,5
Patrunjel, verdeaţă 100 g 41 4,4 0,4 9,0
Pere 100 g 54 0,6 0,2 14,4
Piept de curcan 100 g 84 19,2 0,7 0,0
Piept de pui 100 g 99 21,5 1,3 0,0
Piept de pui pane 100 g 195 25,3 10,4 0,0
Portocale 100 g 44 0,9 0,2 11,3
Porumb proaspăt 100 g 97 3,0 1,2 18,2
Praz 100 g 24 2,2 0,3 5,7
Prune 100 g 45 0,6 0,2 11,7
Prune uscate 100 g 267 3,5 1,2 68,9
Răchiţele 100 g 26 0,5 0,0 3,8
Ridiche 100 g 14 1,0 0,2 4,4
Roşii 100 g 19 0,8 0,3 3,5
Salată 100 g 12 1,2 0,3 1,3
Seminţe de dovleac 100 g 556 24,5 45,8 18,0
Seminţe de floarea soarelui 100 g 561 24,4 43,7 24,6
Sfeclă 100 g 37 1,5 0,1 7,6
Soia 100 g 381 2,0 0,1 1,0
Somon de Pacific gătit 100 g 168 22,9 7,8 0,0
Spanac 100 g 17 2,7 0,4 0,8
Supă de castraveţi 100 ml 42 1,4 2,0 5,0
Supă de legume 100 ml 43 1,7 1,8 6,2
Supă de roşii 100 ml 28 1,3 1,8 1,9
Supă de sfeclă ucraineană 100 ml 49 1,1 2,2 6,7
Supă de ţelină 100 ml 37 1,6 1,8 4,5
Supă rece cu lapte acru 100 ml 47 3,1 1,9 4,3
Susan 100 g 565 19,4 48,7 12,2
Ţelină, rădăcină 100 g 21 1,6 0,3 7,7
Ţelină, verdeaţă 100 g 13 1,0 0,2 3,6
Terci de hrişcă 100 g 336 12,6 3,1 69,3
Terci de orz 100 g 334 8,4 2,0 74,9
Ulei de măslie 100 ml 882 0,0 99,6 0,2
Unt 100 g 659 1,1 73,5 1,1
Untură din ficat de cod 100 ml 898 0,0 100,0 0,0
Usturoi 100 g 146 6,4 0,5 32,6
Varză acră 100 g 12 1,1 0,2 3,4
Varză albă 100 g 29 1,7 0,2 7,4
Varză de Brussels crudă 100 g 34 4,0 0,5 3,5
Varză de Pekin 100 g 12 1,2 0,2 3,2
Varză furajeră 100 g 34 1,2 0,1 7,4
Varză italiană 100 g 38 3,3 0,4 7,8
Varză roşie 100 g 27 1,9 0,2 6,7
Vinete 100 g 18 1,0 0,2 3,1
Vişine 100 g 47 0,9 0,4 10,9
Zer 0,5% grăsime 100 ml 37 3,4 0,5 4,7
Zmeură 100 g 29 1,3 0,3 12,0
Zucchini 100 g 16 1,5 0,2 3,0

Produsele bogate în elemente nutritive

Trebuie de asemenea consumate alimente bogate în fier. Fierul este un component al hemoglobinei, care duce oxigenul la ţesuturi. Astfel atât mama cât şi copilul vor fi feriţi de anemie. Fierul întăreşte organismul, făcându-l rezistent la infecţii. El se găseşte în: carnea organelor, cum ar fi ficatul, rinichii, limbile şi altele, în carnea slabă, în varză, spanac, în păstăioase, în fructele uscate, în pâine şi arpacaş. Proteinele sunt un material constructiv necesar pentru apariţia noilor celule. Ele se găsesc în: lapte şi produsele lactate, carnea crudă, peşte, ouă şi păstăioase. Acidul folic (vitamina B9) este necesar pentru dezvoltarea corectă a sistemului nervos la copil, în special a măduvei spinării şi a creierului. Femeile ar trebui să ia această vitamină cu 1 până la 3 luni înainte să rămână gravide. Prezenţa acidului folic asigură o bună absorbţie şi o bună utilizare a fierului de către organism. Acidul folic este prezent în drojdie, în legumele cu frunze verzi, în special în spanac şi în salată, în preparate din carne, portocale, sfeclă, linte, seminţe de floarea soarelui şi fructe uscate. Un element al regimul ar trebui să-l constituie şi produsele cu conţinut de zinc. Acesta răspunde pentru dezvoltarea mentală corectă a copilului precum şi pentru menţinerea unei mase corporale corecte. Este necesar pentru absorbţia corespunzătoare a acidului folic. Are efecte asupra unei bune stări a tenului mamei şi copilului. El se găseşte în: preparatele din carne, seminţele de dovleac şi de floarea soarelui, nucă, muguri de grâu. Trebuie consumate fructe, ardei, varză şi frunze de pătrunjel, din cauza conţinutului de vitamina C, care este responsabilă pentru buna funcţionare a tuturor celulelor şi a vaselor sanguine. Ea ajută deasemenea la combaterea viruşilor şi a bacteriilor patogene.

Produse nerecomandate în timpul sarcinii

Femeia gravidă trebuie să fie foarte atentă la alimentele conservate, colorate artificial şi aromatizate. Excesul de aditivi poate duce la diaree, deranjamente stomacale şi efecte alergice. Trebuie deci avută grijă la: benzoesanul de sodiu (conserve, gemuri, maioneză), acidul fosforic, fosfatul de sodiu (prafurile de copt, băuturile de tip cola), glutaminatul de sodiu (băuturi, supe instant, condimente de tip vegeta, bulion în cubuleţe, conserve, sosuri în praf, etc). Trebuie de asemenea evitate mezelurile de magazin, deoarece ele sunt condimentate cu substanţe chimice dăunătoare copilului şi conţin multă sare. Alcoolul trebuie eliminat categoric. Chiar şi un simbolic pahar de vin este interzis în timpul sarcinii. Toate ciocolatele cu umplutură cu alcool sunt interzise în timpul sarcinii.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.