
100 g de suc de noni – 10 kcal
Sucul de noni conţine multe minerale, vitamine, aminoacizi şi ingrediente active.
Sucul de noni
Noni este un copac veşnic verde cu fructe verde cu galben cu un miros unic şi un gust amar. Copacul face fructe de mai mult de zece ori pe an. Este procesat întreg, cu frunze, crengi şi rădăcini, dar fructul este folosit în principal în producţia de suc, folosit de obicei în medicina traditionala, pentru ca este considerat ca are proprietăţi curative.
Sănătate naturală
Proprietăţile medicinale ale plantei noni sunt cunoscute de secole, de aici şi numele plantei de „aspirina străveche”. Din cauza regiunii în care creşte, se mai numeşte şi „penicilina polineziană”. Vracii tribali numeau planta „ucigaşul durerii”.
Medicaţie miraculoasă
Sucul de noni conţine multe elemente folositoare în multe boli, care pot fi folosite în scopuri terapeutice. În fructul de noni se găseşte xeronina, un alcaloid ce stimulează imunitatea. De asemenea, fructul conţine seleniu, care este eficient împotriva cancerului. Regenerează celulele şi funcţiile acestora, curăţă corpul de toxine şi susţine arderea grăsimilor; de aceea, este recomandat pentru persoane ce urmează diete sau pentru persoane care vor să slăbească. Creşte capacitatea memoriei şi nivelurile de concentrare, are efecte antidepresive, proprietăţi de reducere a stresului, înmoaie pielea şi îmbunătăţeşte starea părului şi a unghiilor. Reface rezervele de nutrienţi şi vitamine, şi ajută la absorbția acestora. Sucul de noni este folosit ca supliment alimentar în diabet, arteroscleroză, artrită şi alte boli ale articulaţiilor; este folosit în probleme legate de imunitate şi de sistemele respirator, digestiv şi circulator, ca şi în prevenirea cancerului. Funcţionează ca analgezic şi ca agent antiflogistic. Este folosit, de asemenea, în tratarea dependenţelor de substanţe chimice.