Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Descoperă 3 trucuri despre stilizarea mâncării

1. Nu găti mâncarea până la capăt.

Când ai de gătit acasă legume precum fasole verde sau sparanghel, e întotdeauna mai bine să nu le gătești până la capăt, ci înainte de-a fi complet fierte să le scufunzi în apă fierbinte preț de câteva minute și apoi să le treci printr-un jet de apă rece – astfel legumele își păstrează vii culorile. Pentru stilizarea mâncării calde și pentru a arăta cât mai bine înainte de servire, presară deasupra câțiva stropi de ulei vegetal.

2. Refrigerează alimentele cu atenție.

Dacă nu refrigerezi corespunzător alimentele, s-ar putea să se închidă la culoare sau chiar să se strice. De exemplu, taie codițele verdețurilor proaspete – ca la flori – și pune-le în apă rece după care le acoperi cu o pungă de plastic. Pune paharul în frigider pe un raft intermediar pentru a le feri de îngheț. Alte legume precum salata trebuie înfășurate în servețele umede de hârtie și puse în pungi de plastic într-un sertar din frigider.

3. Joacă-te cu formele.

Indiferent că sunt rotunde, triunghiulare sau pătrate, formele te ajută la stilizarea mâncării, conferind o anumită ținută unor rețete culinare. Gândește-te ce bine ar arăta o salată aranjată într-o astfel de formă. Când ai de gătit acasă încearcă să așezi câteva felii de roșii peste care să pui câteva felii de avocado  - rezultatul este o gustare excelentă care va impresiona pe toată lumea.

Să sperăm că aceste mici trucuri de stilizarea mâncării te vor îndemna să începi să-ți încerci mâna la multe rețete culinare în bucătărie!


Rețete care te-ar putea interesa

Supă-cremă de cartofi cu ciuperci
Supă-cremă de cartofi cu ciuperci

Această supă cremoasă este ideală pentru un prânz substanțial. Liliana Fedeleș

8 persoane 15-30 min Simplu
Pui umplut cu legume Bonduelle
Pui umplut cu legume Bonduelle

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

10 persoane peste 45 min Simplu
Pizza tradițională (de casă)
Pizza tradițională (de casă)

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane peste 45 min Simplu
Salată de broccoli cu năut și morcovi
Salată de broccoli cu năut și morcovi

O rețetă servită de Laura Laurențiu.

2 persoane 15-30 min Simplu
Descoperă 3 trucuri despre stilizarea mâncării

1. Nu găti mâncarea până la capăt.

Când ai de gătit acasă legume precum fasole verde sau sparanghel, e întotdeauna mai bine să nu le gătești până la capăt, ci înainte de-a fi complet fierte să le scufunzi în apă fierbinte preț de câteva minute și apoi să le treci printr-un jet de apă rece – astfel legumele își păstrează vii culorile. Pentru stilizarea mâncării calde și pentru a arăta cât mai bine înainte de servire, presară deasupra câțiva stropi de ulei vegetal.

2. Refrigerează alimentele cu atenție.

Dacă nu refrigerezi corespunzător alimentele, s-ar putea să se închidă la culoare sau chiar să se strice. De exemplu, taie codițele verdețurilor proaspete – ca la flori – și pune-le în apă rece după care le acoperi cu o pungă de plastic. Pune paharul în frigider pe un raft intermediar pentru a le feri de îngheț. Alte legume precum salata trebuie înfășurate în servețele umede de hârtie și puse în pungi de plastic într-un sertar din frigider.

3. Joacă-te cu formele.

Indiferent că sunt rotunde, triunghiulare sau pătrate, formele te ajută la stilizarea mâncării, conferind o anumită ținută unor rețete culinare. Gândește-te ce bine ar arăta o salată aranjată într-o astfel de formă. Când ai de gătit acasă încearcă să așezi câteva felii de roșii peste care să pui câteva felii de avocado  - rezultatul este o gustare excelentă care va impresiona pe toată lumea.

Să sperăm că aceste mici trucuri de stilizarea mâncării te vor îndemna să începi să-ți încerci mâna la multe rețete culinare în bucătărie!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.