Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Descoperă 3 trucuri despre stilizarea mâncării

1. Nu găti mâncarea până la capăt.

Când ai de gătit acasă legume precum fasole verde sau sparanghel, e întotdeauna mai bine să nu le gătești până la capăt, ci înainte de-a fi complet fierte să le scufunzi în apă fierbinte preț de câteva minute și apoi să le treci printr-un jet de apă rece – astfel legumele își păstrează vii culorile. Pentru stilizarea mâncării calde și pentru a arăta cât mai bine înainte de servire, presară deasupra câțiva stropi de ulei vegetal.

2. Refrigerează alimentele cu atenție.

Dacă nu refrigerezi corespunzător alimentele, s-ar putea să se închidă la culoare sau chiar să se strice. De exemplu, taie codițele verdețurilor proaspete – ca la flori – și pune-le în apă rece după care le acoperi cu o pungă de plastic. Pune paharul în frigider pe un raft intermediar pentru a le feri de îngheț. Alte legume precum salata trebuie înfășurate în servețele umede de hârtie și puse în pungi de plastic într-un sertar din frigider.

3. Joacă-te cu formele.

Indiferent că sunt rotunde, triunghiulare sau pătrate, formele te ajută la stilizarea mâncării, conferind o anumită ținută unor rețete culinare. Gândește-te ce bine ar arăta o salată aranjată într-o astfel de formă. Când ai de gătit acasă încearcă să așezi câteva felii de roșii peste care să pui câteva felii de avocado  - rezultatul este o gustare excelentă care va impresiona pe toată lumea.

Să sperăm că aceste mici trucuri de stilizarea mâncării te vor îndemna să începi să-ți încerci mâna la multe rețete culinare în bucătărie!


Rețete care te-ar putea interesa

Paste cu porumb, măsline și ton

Paste cu porumb, măsline și ton

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Zucchini umpluți cu legume

Zucchini umpluți cu legume

Un preparat ușor, rapid și foarte gustos!

4 persoane 30-45 min Simplu
Frigărui din ciuperci și crenvurști

Frigărui din ciuperci și crenvurști

Alege o rețetă originală de la Bonduelle cu frigărui din ciuperci și crenvurști.

3 persoane 30-45 min Mediu
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

10 persoane 15-30 min Simplu
Descoperă 3 trucuri despre stilizarea mâncării

1. Nu găti mâncarea până la capăt.

Când ai de gătit acasă legume precum fasole verde sau sparanghel, e întotdeauna mai bine să nu le gătești până la capăt, ci înainte de-a fi complet fierte să le scufunzi în apă fierbinte preț de câteva minute și apoi să le treci printr-un jet de apă rece – astfel legumele își păstrează vii culorile. Pentru stilizarea mâncării calde și pentru a arăta cât mai bine înainte de servire, presară deasupra câțiva stropi de ulei vegetal.

2. Refrigerează alimentele cu atenție.

Dacă nu refrigerezi corespunzător alimentele, s-ar putea să se închidă la culoare sau chiar să se strice. De exemplu, taie codițele verdețurilor proaspete – ca la flori – și pune-le în apă rece după care le acoperi cu o pungă de plastic. Pune paharul în frigider pe un raft intermediar pentru a le feri de îngheț. Alte legume precum salata trebuie înfășurate în servețele umede de hârtie și puse în pungi de plastic într-un sertar din frigider.

3. Joacă-te cu formele.

Indiferent că sunt rotunde, triunghiulare sau pătrate, formele te ajută la stilizarea mâncării, conferind o anumită ținută unor rețete culinare. Gândește-te ce bine ar arăta o salată aranjată într-o astfel de formă. Când ai de gătit acasă încearcă să așezi câteva felii de roșii peste care să pui câteva felii de avocado  - rezultatul este o gustare excelentă care va impresiona pe toată lumea.

Să sperăm că aceste mici trucuri de stilizarea mâncării te vor îndemna să începi să-ți încerci mâna la multe rețete culinare în bucătărie!