Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Descoperă 3 trucuri despre stilizarea mâncării

1. Nu găti mâncarea până la capăt.

Când ai de gătit acasă legume precum fasole verde sau sparanghel, e întotdeauna mai bine să nu le gătești până la capăt, ci înainte de-a fi complet fierte să le scufunzi în apă fierbinte preț de câteva minute și apoi să le treci printr-un jet de apă rece – astfel legumele își păstrează vii culorile. Pentru stilizarea mâncării calde și pentru a arăta cât mai bine înainte de servire, presară deasupra câțiva stropi de ulei vegetal.

2. Refrigerează alimentele cu atenție.

Dacă nu refrigerezi corespunzător alimentele, s-ar putea să se închidă la culoare sau chiar să se strice. De exemplu, taie codițele verdețurilor proaspete – ca la flori – și pune-le în apă rece după care le acoperi cu o pungă de plastic. Pune paharul în frigider pe un raft intermediar pentru a le feri de îngheț. Alte legume precum salata trebuie înfășurate în servețele umede de hârtie și puse în pungi de plastic într-un sertar din frigider.

3. Joacă-te cu formele.

Indiferent că sunt rotunde, triunghiulare sau pătrate, formele te ajută la stilizarea mâncării, conferind o anumită ținută unor rețete culinare. Gândește-te ce bine ar arăta o salată aranjată într-o astfel de formă. Când ai de gătit acasă încearcă să așezi câteva felii de roșii peste care să pui câteva felii de avocado  - rezultatul este o gustare excelentă care va impresiona pe toată lumea.

Să sperăm că aceste mici trucuri de stilizarea mâncării te vor îndemna să începi să-ți încerci mâna la multe rețete culinare în bucătărie!


Rețete care te-ar putea interesa

Piure de mazăre
Piure de mazăre

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane sub 15 min Simplu
Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci sote pe chips de cartofi
Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci sote pe chips de cartofi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Bouyourdi
Bouyourdi

O experiență culinară.

1 persoane sub 15 min Simplu
Risotto cu legume și dovleac
Risotto cu legume și dovleac

Un risotto cu legume și dovleac copt, un preparat perfect pentru a vă încălzi sufletele într-o zi mohorâtă de toamnă. Un risotto de care vă veți îndrăgosti!

2 persoane peste 45 min Simplu
Descoperă 3 trucuri despre stilizarea mâncării

1. Nu găti mâncarea până la capăt.

Când ai de gătit acasă legume precum fasole verde sau sparanghel, e întotdeauna mai bine să nu le gătești până la capăt, ci înainte de-a fi complet fierte să le scufunzi în apă fierbinte preț de câteva minute și apoi să le treci printr-un jet de apă rece – astfel legumele își păstrează vii culorile. Pentru stilizarea mâncării calde și pentru a arăta cât mai bine înainte de servire, presară deasupra câțiva stropi de ulei vegetal.

2. Refrigerează alimentele cu atenție.

Dacă nu refrigerezi corespunzător alimentele, s-ar putea să se închidă la culoare sau chiar să se strice. De exemplu, taie codițele verdețurilor proaspete – ca la flori – și pune-le în apă rece după care le acoperi cu o pungă de plastic. Pune paharul în frigider pe un raft intermediar pentru a le feri de îngheț. Alte legume precum salata trebuie înfășurate în servețele umede de hârtie și puse în pungi de plastic într-un sertar din frigider.

3. Joacă-te cu formele.

Indiferent că sunt rotunde, triunghiulare sau pătrate, formele te ajută la stilizarea mâncării, conferind o anumită ținută unor rețete culinare. Gândește-te ce bine ar arăta o salată aranjată într-o astfel de formă. Când ai de gătit acasă încearcă să așezi câteva felii de roșii peste care să pui câteva felii de avocado  - rezultatul este o gustare excelentă care va impresiona pe toată lumea.

Să sperăm că aceste mici trucuri de stilizarea mâncării te vor îndemna să începi să-ți încerci mâna la multe rețete culinare în bucătărie!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.