Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tipuri de sosuri pentru paste - Topul celor mai populare optiuni

Pastele sunt un preparat extrem de îndrăgit, nu doar în Italia, țara de baștină, ci și în restul lumii, care a preluat acest tip de mâncare și l-a prelucrat în tot felul de forme. 

Ca să reușești să faci o farfurie strălucită cu acest tip de mâncare, ai nevoie de două elemente de bază: pasta în sine și sosul. Așa cum există numeroase tipuri de paste, așa există și diverse tipuri de sosuri.

Ce sosuri sunt pentru paste?

Sosul bolognese este o specialitate provenită din regiunea italiană Emilia-Romagna. Principalele componente ale sosului bolognese sunt morcovii, ceapa, țelina, pasta de tomate și vinul roșu. În Italia, acesta nu este servit cu spaghetti. Pastele tipice pentru sosul bolognese sunt tagliatelle-le – fâșii lungi și plate. Sosul bolognese se potrivește perfect cu lasagna cu sos béchamel. 

Carbonara este o specialitate a regiunii Lazio, în special Roma. În mod tradițional, este preparat din ouă, bacon (de obicei, pancetta), pecorino sau parmesan cheese, cu un vârf de cuțit de piper negru. Deși acest sos este adesea adăugat la spaghetti, poate fi servit și cu bavette – fâșii lungi și subțiri. 

Clasicul pesto verde este originar din Genova, capitala regiunii Liguria. Componentele sale de bază sunt: busuiocul, mugurii de pin, usturoiul, uleiul de măsline, parmezanul și sarea de mare. Sosul pesto este perfect în special adăugat la bavette, spaghetti sau la felii de lasagna gătite. 

Sosul arrabiata este o altă specialitate a regiunii Lazio și Roma. Este simplu și rapid să prepari un sos de tomate, cu chili, usturori și ulei de măsline. Sosul arrabbiata se combină perfect cu penne rigate. Pentru pastele lungi se folosește de obicei și pătrunjel tocat. De asemenea, poate fi folosit cu succes și ca sos pentru pizza.

Găsește mai multe rețete gustoase pe:

Cum se mănâncă spaghetti?

Rețete de pizza cu produse Bonduelle: trei soluții


Rețete care te-ar putea interesa

Paste de casă cu sos picant de roșii, ciuperci și capere
Paste de casă cu sos picant de roșii, ciuperci și capere

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane peste 45 min Simplu
Vită cu morcovi și susan
Vită cu morcovi și susan

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Mâncărică de mazăre ca la mama acasă
Mâncărică de mazăre ca la mama acasă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

10 persoane 30-45 min Simplu
Somon cu wasabi
Somon cu wasabi

Ai poftă de niște delicatese japoneze în seara asta?

4 persoane peste 45 min Mediu
Tipuri de sosuri pentru paste - Topul celor mai populare optiuni

Pastele sunt un preparat extrem de îndrăgit, nu doar în Italia, țara de baștină, ci și în restul lumii, care a preluat acest tip de mâncare și l-a prelucrat în tot felul de forme. 

Ca să reușești să faci o farfurie strălucită cu acest tip de mâncare, ai nevoie de două elemente de bază: pasta în sine și sosul. Așa cum există numeroase tipuri de paste, așa există și diverse tipuri de sosuri.

Ce sosuri sunt pentru paste?

Sosul bolognese este o specialitate provenită din regiunea italiană Emilia-Romagna. Principalele componente ale sosului bolognese sunt morcovii, ceapa, țelina, pasta de tomate și vinul roșu. În Italia, acesta nu este servit cu spaghetti. Pastele tipice pentru sosul bolognese sunt tagliatelle-le – fâșii lungi și plate. Sosul bolognese se potrivește perfect cu lasagna cu sos béchamel. 

Carbonara este o specialitate a regiunii Lazio, în special Roma. În mod tradițional, este preparat din ouă, bacon (de obicei, pancetta), pecorino sau parmesan cheese, cu un vârf de cuțit de piper negru. Deși acest sos este adesea adăugat la spaghetti, poate fi servit și cu bavette – fâșii lungi și subțiri. 

Clasicul pesto verde este originar din Genova, capitala regiunii Liguria. Componentele sale de bază sunt: busuiocul, mugurii de pin, usturoiul, uleiul de măsline, parmezanul și sarea de mare. Sosul pesto este perfect în special adăugat la bavette, spaghetti sau la felii de lasagna gătite. 

Sosul arrabiata este o altă specialitate a regiunii Lazio și Roma. Este simplu și rapid să prepari un sos de tomate, cu chili, usturori și ulei de măsline. Sosul arrabbiata se combină perfect cu penne rigate. Pentru pastele lungi se folosește de obicei și pătrunjel tocat. De asemenea, poate fi folosit cu succes și ca sos pentru pizza.

Găsește mai multe rețete gustoase pe:

Cum se mănâncă spaghetti?

Rețete de pizza cu produse Bonduelle: trei soluții

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.