Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Sosuri ușoare pentru fasole verde

Nu este ușor să găsești combinația potrivită de ingrediente pentru a crea un sosuri geniale pentru fasole verde, parțial pentru că această legumă este coerentă ca atare și parțial pentru că majoritatea sosurilor vor acoperi cu ușurință aroma și, implicit, interesul prietenilor pe care i-ai invitat la cină.

Astfel, găsirea echilibrului corect dintre aceste două extreme este mai degrabă complicată, dar există soluții odată ce înțelegi că aceste sosuri trebuie să fie cât se poate de ușoare. 

Prepararea fasolei verzi

Probabil cea mai bună soluție este gătirea pe aburi, pentru că lasă fasolea verde într-o formă similară cu cea când erau proaspete. O a doua variantă, și mai interesantă, este grătarul, care trebuie făcut cu cea mai mare grijă, pentru a nu arde fasolea verde pe o parte în timpul preparării. 

Evită să le fierbi: fasolea verde ia apă prin fierbere în cantități mai mari decât atunci cât este pregătită la steamer. Rezultatul este că, și după ce a fost scursă, aceasta lasă apă în vas. Amestecarea acestei ape cu sosul este, din orice perspectivă culinară, o greșeală.

Sosuri albe și ușoare dintre care poți alege 

Sosuri ușoare înseamnă, cu alte cuvinte, sosuri cu conținut redus de grăsime. Începe cu o lingură de ulei (cu cât are temperatura de ardere, cu atât mai bine) și adaugă făină numai cât să absoarbă uleiul. Ia de pe foc înainte ca amestecul să devină maroniu și adaugă lapte slab amestecând continuu. Poți înlocui un sfert din lapte cu apă. 

Acum, că ai obținut sosul, adaugă-i câteva ingrediente, în cantități reduse. De exemplu, puțină gorgonzola va fi de ajuns, sau orice alt tip de brânză tare; acestea pot fi înlocuite de un ingredient iute (chilli) sau de foarte puțin piper alb.


Rețete care te-ar putea interesa

Pâine trandafir umplută cu porumb
Pâine trandafir umplută cu porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Ciorbă de văcuță
Ciorbă de văcuță

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

8 persoane 15-30 min Simplu
Ficat umplut cu broccoli
Ficat umplut cu broccoli

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Salată de creveți cu pomelo și boabe de porumb
Salată de creveți cu pomelo și boabe de porumb

O salată sănătoasă și cu un gust deosebit.

2 persoane 15-30 min Simplu
Sosuri ușoare pentru fasole verde

Nu este ușor să găsești combinația potrivită de ingrediente pentru a crea un sosuri geniale pentru fasole verde, parțial pentru că această legumă este coerentă ca atare și parțial pentru că majoritatea sosurilor vor acoperi cu ușurință aroma și, implicit, interesul prietenilor pe care i-ai invitat la cină.

Astfel, găsirea echilibrului corect dintre aceste două extreme este mai degrabă complicată, dar există soluții odată ce înțelegi că aceste sosuri trebuie să fie cât se poate de ușoare. 

Prepararea fasolei verzi

Probabil cea mai bună soluție este gătirea pe aburi, pentru că lasă fasolea verde într-o formă similară cu cea când erau proaspete. O a doua variantă, și mai interesantă, este grătarul, care trebuie făcut cu cea mai mare grijă, pentru a nu arde fasolea verde pe o parte în timpul preparării. 

Evită să le fierbi: fasolea verde ia apă prin fierbere în cantități mai mari decât atunci cât este pregătită la steamer. Rezultatul este că, și după ce a fost scursă, aceasta lasă apă în vas. Amestecarea acestei ape cu sosul este, din orice perspectivă culinară, o greșeală.

Sosuri albe și ușoare dintre care poți alege 

Sosuri ușoare înseamnă, cu alte cuvinte, sosuri cu conținut redus de grăsime. Începe cu o lingură de ulei (cu cât are temperatura de ardere, cu atât mai bine) și adaugă făină numai cât să absoarbă uleiul. Ia de pe foc înainte ca amestecul să devină maroniu și adaugă lapte slab amestecând continuu. Poți înlocui un sfert din lapte cu apă. 

Acum, că ai obținut sosul, adaugă-i câteva ingrediente, în cantități reduse. De exemplu, puțină gorgonzola va fi de ajuns, sau orice alt tip de brânză tare; acestea pot fi înlocuite de un ingredient iute (chilli) sau de foarte puțin piper alb.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.