
- Alimentele cu influenţă alcalină ar trebui să constituie ¾ dintr-o masă de legume (excepţie fac boable de mazăre şi de soia), de fructe (cu excepţia afinelor şi coacăzelor) şi de produse lactate.
- Alimentele cu influenţă acidă ar trebui să constituie ¼ dintr-o masă de carne, peşte, mezeluri, grăsimi, brânzeturi, ouă (mai ales gălbenuş), zahăr şi dulciuri, orez, paste, fulgi de ovăz, müsli, grâu, pâine integrală şi nuci.
Smoothie verde – să scăpăm de toxine şi să câştigăm energie
Puneţi în blender o cană de iaurt natural, un castravete proaspăt, jumătate usturoi, jumătate frunze de mentă. Adăugaţi pentru gust puţină sare şi piper. Consumaţi după ce aţi dat totul la frigider.
O zi de slăbit
Pentru fiecare masă, farfuria dumneavoastră ar trebui să conţină ¾ mâncăruri cu efect alcalin (majoritatea legume şi fructe) şi ¼ mâncăruri cu efect acid (cărnuri, grăsimi) – în felul acesta obţineţi un echilibru chimic în corp şi puteţi slăbi până la 4 kg în 7 zile.
Exemplu de meniu
Micul dejun – Un bol de iaurt (chefir sau lapte) cu 3 linguri de müsli şi o jumătate de cană de fructe (amestecate), o linguriţă de miere şi suc proaspăt de portocale. Acest mic dejun vă asigură energie.
La ora 11 – pastă: o jumătate de conservă de ton în saramură amestecată cu 2 linguri de mazăre verde şi condimentată cu verdeţuri, paprika şi roşie. Serviţi cu o cană de ceai verde.
Prânz – Două clătite cu umplutură de legume (3 linguri de spanac tocat, câte jumătate de: avocado, castravete, roşie, dovlecel mic, 5 bucheţele de broccoli şi 15 g de tofu), turnaţi sucul de la o jumătate de lămâie sau un smoothie verde.
Gustare – un bol de legume prospete tăiate: morcovi, castravete, ardei, o jumătate de cană de sos de iaurt cu verdeţuri, 15 g de piept de pui gătit şi un smoothie verde.
Cina – 10 g de cod (sau păstrăv), cu condimente (de exemplu piper, usturoi etc.), legume crude (salată verde, câte o jumătate de: ardei, castravete, roşie, 3 ridichi) şi legume fierte la abur (două bucheţele de broccoli şi conopidă, morcov şi sfeclă roşie, toate tăiate julienne), o lingură de mazăre verde, toate condimentate cu verdeţuri, o linguriţă de suc de lămâie şi măsline, ceai verde.