
Spanacul poate părea doar o frunză obişnuită, dar chiar nu este. De fapt, complexitatea modalităţilor în care poate fi preparat este egalată doar de eleganţa felurile de mâncare obţinute. Găsiţi mai jos o listă de sfaturi generale cu privire la întrebuinţarea spanacului în bucătărie.
Sfaturi pentru gătitul spanacului
Aveţi mare grijă: este nevoie de puţină experienţă pentru a găti spanacul cum se cuvine, iar unele dintre reţete necesită şi intuiție şi cunoştinţe de bucătărie din partea celui care experimentează:
- Spanacul nu trebuie fiert niciodată prea mult. Spălaţi frunzele sub jet de apă şi asiguraţi-vă că sunt ţinute la rece. Daţi-le drumul în apă care fierbe şi lăsaţi să fiarbă 3-5 minute, în funcţie de cantitatea de apă şi respectiv de spanac.
- Când este fiert, spanacul nu merge foarte bine cu o mulţime de condimente, aşadar va trebui să vă limitaţi opţiunile la câteva condimente simple. În afară de usturoi, spanacul merge cu pătrunjel sau cu cimbru proaspăt, dar aceste ierburi trebuie folosite cu măsură.
- Dacă folosiţi spanac proaspăt este o idee bună să alegeţi frunze mici. Acestea au o textură proaspătă şi cu greu pot ajunge să pară neavenite în salate.
Spanacul este perfect în compania brânzeturilor semi-grase şi a brânzei feta. Merge şi cu ardei gras, dar atunci trebuie din nou să aveţi mare grijă la texturi pentru a obţine o salată bine echilibrată. Dacă potrivirea ingredientelor de salată vi se pare o treabă grea, puteţi limita cantitatea de spanac, caz în care nu aveţi cum greşi. Vă veţi reduce astfel semnificativ eforturile de a asorta culorile şi texturile şi veţi învăţa să înţelegeţi mai bine felul cum interacţionează spanacul cu restul ingredientelor din salate proaspete.