
Amintindu-ţi doar câteva din sfaturile noastre vei reuşi să transformi o masă obişnuită în ceva deosebit şi memorabil.
1. Alege farfuriile cu atenţie
Așa cum probabil ai observant, cel mai bun fundal pentru a prezenta fiecare tip de mâncare este o farfurie mare, simplă şi albă. Poți fi creativ în alegerea formei, de exemplu poţi opta pentru una dreptunghiulară sau rotundă. Farfuriile colorate, pictate sau imprimate distrag atenția de la subiectul din mijlocul farfuriei – mâncarea, care este cea mai importantă.
2. Aranjează mâncarea pe farfurie
Există o regulă simplă care te ajută să faci porţii potrivite de mâncare pe farfurie. Întotdeauna aminteşte-ţi că legumele ar trebui să acopere aproximativ jumătate din farfurie, iar proteinele şi amidonul să acopere un sfert. Dacă farfuria ar fi fost un ceas, ar aşeza legumele la ora 2, carnea la ora 6 și mâncarea bogată în amidon (de ex. orezul, cartofii, pastele, etc.) la ora 11.
3. Regula imparităţii
Toate felurile de mâncare arată mai interesant atunci când sunt servite în număr impar. Se crede că numerele pare fac ca totul să pară simetric, deci nenatural. Serveşte alimentele în 3, 5 și 7 porţionări, decât în 4, 6 sau 8.
4. Adaugă culoare
Când gătesti legume, aminteşte-ţi să nu le fierbi sau prăjeşti prea tare, deoarece îşi vor pierde din culoarea naturală. Încearca să adaugi unele contraste, dar nu uita să păstrezi totul simplu. Ai putea, de asemenea, să colorezi o masă prin adăugarea uei porţii mici de sos sau piure
5. Exersează
Aranjarea mâncării pe farfurie este o îndemânare care poate fi uşor de învăţat. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei devein mai priceput. Dar pentru a deveni un profesionist va trebui să-ţi dezvolţi stilul propriu. Poţi găsi multe surse de inspiraţie pe internet, în special prin citirea blogurilor culinare.
Ţine minte că singurele limite sunt cele date de imaginaţie şi creativitate. Succes!