Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

5 Sfaturi Pentru Aranjarea Mâncării Ca Un Profesionist

Amintindu-ţi doar câteva din sfaturile noastre vei reuşi să transformi o masă obişnuită în ceva deosebit şi memorabil.

1. Alege farfuriile cu atenţie

Așa cum probabil ai observant, cel mai bun fundal pentru a prezenta fiecare tip de mâncare este o farfurie mare, simplă şi albă. Poți fi creativ în alegerea formei, de exemplu poţi opta pentru una dreptunghiulară sau rotundă. Farfuriile colorate, pictate sau imprimate distrag atenția de la subiectul din mijlocul farfuriei – mâncarea, care este cea mai importantă.

2. Aranjează mâncarea pe farfurie

Există o regulă simplă care te ajută să faci porţii potrivite de mâncare pe farfurie. Întotdeauna aminteşte-ţi că legumele ar trebui să acopere aproximativ jumătate din farfurie, iar proteinele şi amidonul să acopere un sfert. Dacă farfuria ar fi fost un ceas, ar aşeza legumele la ora 2, carnea la ora 6 și mâncarea bogată în amidon (de ex. orezul, cartofii, pastele, etc.) la ora 11.

3. Regula imparităţii

Toate felurile de mâncare arată mai interesant atunci când sunt servite în număr impar. Se crede că numerele pare fac ca totul să pară simetric, deci nenatural. Serveşte alimentele în 3, 5 și 7 porţionări, decât în 4, 6 sau 8.

4. Adaugă culoare

Când gătesti legume, aminteşte-ţi să nu le fierbi sau prăjeşti prea tare, deoarece îşi vor pierde din culoarea naturală. Încearca să adaugi unele contraste, dar nu uita să păstrezi totul simplu. Ai putea, de asemenea, să colorezi o masă prin adăugarea uei porţii mici de sos sau piure

 5. Exersează

Aranjarea mâncării pe farfurie este o îndemânare care poate fi uşor de învăţat. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei devein mai priceput. Dar pentru a deveni un profesionist va trebui să-ţi dezvolţi stilul propriu. Poţi găsi multe surse de inspiraţie pe internet, în special prin citirea blogurilor culinare.

Ţine minte că singurele limite sunt cele date de imaginaţie şi creativitate. Succes!


Rețete care te-ar putea interesa

Salată caldă de fasole, ciuperci și tofu cu cuș-cuș
Salată caldă de fasole, ciuperci și tofu cu cuș-cuș

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane sub 15 min Simplu
Gundel palacsinta - clătitele ungurești
Gundel palacsinta - clătitele ungurești

Pentru o seară relaxată în familie.

3 persoane peste 45 min Mediu
Supă de găluște verzi
Supă de găluște verzi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Buchețele de fasole verde învelite în bacon
Buchețele de fasole verde învelite în bacon

Un preparat special, de savurat cu prietenii sau la masa festivă

2 persoane 30-45 min Simplu
5 Sfaturi Pentru Aranjarea Mâncării Ca Un Profesionist

Amintindu-ţi doar câteva din sfaturile noastre vei reuşi să transformi o masă obişnuită în ceva deosebit şi memorabil.

1. Alege farfuriile cu atenţie

Așa cum probabil ai observant, cel mai bun fundal pentru a prezenta fiecare tip de mâncare este o farfurie mare, simplă şi albă. Poți fi creativ în alegerea formei, de exemplu poţi opta pentru una dreptunghiulară sau rotundă. Farfuriile colorate, pictate sau imprimate distrag atenția de la subiectul din mijlocul farfuriei – mâncarea, care este cea mai importantă.

2. Aranjează mâncarea pe farfurie

Există o regulă simplă care te ajută să faci porţii potrivite de mâncare pe farfurie. Întotdeauna aminteşte-ţi că legumele ar trebui să acopere aproximativ jumătate din farfurie, iar proteinele şi amidonul să acopere un sfert. Dacă farfuria ar fi fost un ceas, ar aşeza legumele la ora 2, carnea la ora 6 și mâncarea bogată în amidon (de ex. orezul, cartofii, pastele, etc.) la ora 11.

3. Regula imparităţii

Toate felurile de mâncare arată mai interesant atunci când sunt servite în număr impar. Se crede că numerele pare fac ca totul să pară simetric, deci nenatural. Serveşte alimentele în 3, 5 și 7 porţionări, decât în 4, 6 sau 8.

4. Adaugă culoare

Când gătesti legume, aminteşte-ţi să nu le fierbi sau prăjeşti prea tare, deoarece îşi vor pierde din culoarea naturală. Încearca să adaugi unele contraste, dar nu uita să păstrezi totul simplu. Ai putea, de asemenea, să colorezi o masă prin adăugarea uei porţii mici de sos sau piure

 5. Exersează

Aranjarea mâncării pe farfurie este o îndemânare care poate fi uşor de învăţat. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei devein mai priceput. Dar pentru a deveni un profesionist va trebui să-ţi dezvolţi stilul propriu. Poţi găsi multe surse de inspiraţie pe internet, în special prin citirea blogurilor culinare.

Ţine minte că singurele limite sunt cele date de imaginaţie şi creativitate. Succes!