Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Principiile servirii felurilor la masă

 

Ordinea servirii felurilor de mâncare

Numărul felurilor de mâncare servite depinde de durata recepţiei. Cel mai bine este să servim patru sau cinci feluri iar în cazul petrecerilor mai scurte – chiar trei. Nu are sens să planificăm un meniu mai bogat, deoarece musafirii noştri nu vor fi în stare să mănânce tot. În măsura posibilităţilor, trebuie să încercăm să servim ceaiul şi cafeaua în altă încăpere decât cea în care s-a servit masa.

Cu care dintre invitaţi începem?

Ordinea în care servim musafirilor noştri mâncărurile este oglinda bunei noastre creşteri şi a respectului pentru invitaţi. Servirea mesenilor începe cu persoanele mai în vârstă, prioritate având femeile, iar gazdele se servesc la urmă. Mâncărurile trebuiesc aduse pe o tavă. Toate felurile de mâncare care nu sunt servite cu porţia se pun pe masă în faţa musafirului dinspre stânga – excepţia o fac mâncărurile porţionate şi supele. Acestea se servesc dinspre dreapta, ca şi toate băuturile de altfel.

Rețete care te-ar putea interesa

Ciorba de perișoare
Ciorba de perișoare

O ciorbă tradițională foarte gustoasă

5 persoane peste 45 min Complex
Salată de morcovi cu mere și porumb
Salată de morcovi cu mere și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Fasole roșie în nuci
Fasole roșie în nuci

O rețetă plină de savoare.

3 persoane 30-45 min Simplu
Spaghete siciliene
Spaghete siciliene

O mâncare specifică bucătăriei italiene.

4 persoane 30-45 min Simplu
Principiile servirii felurilor la masă
 

Ordinea servirii felurilor de mâncare

Numărul felurilor de mâncare servite depinde de durata recepţiei. Cel mai bine este să servim patru sau cinci feluri iar în cazul petrecerilor mai scurte – chiar trei. Nu are sens să planificăm un meniu mai bogat, deoarece musafirii noştri nu vor fi în stare să mănânce tot. În măsura posibilităţilor, trebuie să încercăm să servim ceaiul şi cafeaua în altă încăpere decât cea în care s-a servit masa.

Cu care dintre invitaţi începem?

Ordinea în care servim musafirilor noştri mâncărurile este oglinda bunei noastre creşteri şi a respectului pentru invitaţi. Servirea mesenilor începe cu persoanele mai în vârstă, prioritate având femeile, iar gazdele se servesc la urmă. Mâncărurile trebuiesc aduse pe o tavă. Toate felurile de mâncare care nu sunt servite cu porţia se pun pe masă în faţa musafirului dinspre stânga – excepţia o fac mâncărurile porţionate şi supele. Acestea se servesc dinspre dreapta, ca şi toate băuturile de altfel.