Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Principiile servirii felurilor la masă

 

Ordinea servirii felurilor de mâncare

Numărul felurilor de mâncare servite depinde de durata recepţiei. Cel mai bine este să servim patru sau cinci feluri iar în cazul petrecerilor mai scurte – chiar trei. Nu are sens să planificăm un meniu mai bogat, deoarece musafirii noştri nu vor fi în stare să mănânce tot. În măsura posibilităţilor, trebuie să încercăm să servim ceaiul şi cafeaua în altă încăpere decât cea în care s-a servit masa.

Cu care dintre invitaţi începem?

Ordinea în care servim musafirilor noştri mâncărurile este oglinda bunei noastre creşteri şi a respectului pentru invitaţi. Servirea mesenilor începe cu persoanele mai în vârstă, prioritate având femeile, iar gazdele se servesc la urmă. Mâncărurile trebuiesc aduse pe o tavă. Toate felurile de mâncare care nu sunt servite cu porţia se pun pe masă în faţa musafirului dinspre stânga – excepţia o fac mâncărurile porţionate şi supele. Acestea se servesc dinspre dreapta, ca şi toate băuturile de altfel.

Rețete care te-ar putea interesa

Conopidă gratinată cu ceafă de porc
Conopidă gratinată cu ceafă de porc

O rețetă simplă și delicioasă

2 persoane 30-45 min Simplu
Roșii umplute cu orez și fasole roșie
Roșii umplute cu orez și fasole roșie

O masă tradițională reinterpretată

2 persoane peste 45 min Mediu
Crap umplut pe pat de legume
Crap umplut pe pat de legume

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

6 persoane 30-45 min Simplu
Ruladă imperială cu pui și ciuperci
Ruladă imperială cu pui și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

12 persoane 30-45 min Simplu
Principiile servirii felurilor la masă
 

Ordinea servirii felurilor de mâncare

Numărul felurilor de mâncare servite depinde de durata recepţiei. Cel mai bine este să servim patru sau cinci feluri iar în cazul petrecerilor mai scurte – chiar trei. Nu are sens să planificăm un meniu mai bogat, deoarece musafirii noştri nu vor fi în stare să mănânce tot. În măsura posibilităţilor, trebuie să încercăm să servim ceaiul şi cafeaua în altă încăpere decât cea în care s-a servit masa.

Cu care dintre invitaţi începem?

Ordinea în care servim musafirilor noştri mâncărurile este oglinda bunei noastre creşteri şi a respectului pentru invitaţi. Servirea mesenilor începe cu persoanele mai în vârstă, prioritate având femeile, iar gazdele se servesc la urmă. Mâncărurile trebuiesc aduse pe o tavă. Toate felurile de mâncare care nu sunt servite cu porţia se pun pe masă în faţa musafirului dinspre stânga – excepţia o fac mâncărurile porţionate şi supele. Acestea se servesc dinspre dreapta, ca şi toate băuturile de altfel.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.