Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Secretul bucătăriei românești: ce o face atât de gustoasă?

Acest articol a fost scris de Cristina Toth, blogger culinar www.divainbucatarie.ro 

Bucătăria românească

Este plină de arome și gusturi, mâncăruri și ingrediente savuroase. În funcție de zonă și anotimpuri, obiceiuri și tradiții, există ingrediente “speciale” ce ajută ca mâncarea să fie mai gustoasă.

Carne

În bucataria românească se gătește mult cu carne, dar aceasta este deseori însoțită de legume folosite atât proaspete, cât și congelate sau conservate. Acestea aduc nota finală, completează aroma și gustul felului ales.
Combinarea dintre tipurile de carne folosite cu legume a dus la apariția acelor mâncăruri pe care le găsim în casele tuturor românilor: ciorbe acre, supe de legume, sarmale, tochitură, legume umplute cu carne, murături.
 
Primăvara, când apar legumele pe tarabe în bucătării se pregătesc ciorbe de lobodă sau ștevie, pireuri de spanac, mâncare de urzici, salate cu leurdă. Roșiile, castraveții, ardeii și fasolea verde colorează mâncărurile pe timpul verii, iar toamna cămările se umplu cu conserve, zacuscă și murături - elemente predominante în bucataria romaneasca. În ultima vreme, legumele încep să câștige teren în fața preparatelor gătite doar pe bază de carne pentru aportul adus sănătății. Legumele sunt versatile, pline de culoare. Le putem servi pe post de garnitură, în salate, la grătar, la abur sau la cuptor, chiar și la pizza sau sandvișuri.

Legume

Tartele cu legume nu sunt doar la modă, dar sunt și mult mai gustoase decât cele pe bază de carne, iar legumele pregătite la grătar cu dressing-ul potrivit se vor termina primele la masă.
 
Spectrul aromelor legumelor cultivate la noi în țară este destul de larg, având astfel ocazia să apreciem gustul celor mai aromate legume. Niciunde salatele de roșii sau cele de vinete, de ardei copți, mâncarea de fasole sau varza călită, ciorbele cu leuștean sau mămăliga nu sunt mai gustoase decât la noi - fiind adevărate specialități din bucătăria românească.
 

Rețete care te-ar putea interesa

Ruladă festivă

Ruladă festivă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

12 persoane 30-45 min Simplu
Salată de boeuf

Salată de boeuf

O rețetă extraordinară de saltă de boeuf

6 persoane peste 45 min Simplu
Salată caldă de fasole, ciuperci și tofu cu cuș-cuș

Salată caldă de fasole, ciuperci și tofu cu cuș-cuș

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane sub 15 min Simplu
Mic dejun cu fasole roșie

Mic dejun cu fasole roșie

Un mic dejun englezesc sățios și delicios

2 persoane 15-30 min Simplu
Secretul bucătăriei românești: ce o face atât de gustoasă?

Acest articol a fost scris de Cristina Toth, blogger culinar www.divainbucatarie.ro 

Bucătăria românească

Este plină de arome și gusturi, mâncăruri și ingrediente savuroase. În funcție de zonă și anotimpuri, obiceiuri și tradiții, există ingrediente “speciale” ce ajută ca mâncarea să fie mai gustoasă.

Carne

În bucataria românească se gătește mult cu carne, dar aceasta este deseori însoțită de legume folosite atât proaspete, cât și congelate sau conservate. Acestea aduc nota finală, completează aroma și gustul felului ales.
Combinarea dintre tipurile de carne folosite cu legume a dus la apariția acelor mâncăruri pe care le găsim în casele tuturor românilor: ciorbe acre, supe de legume, sarmale, tochitură, legume umplute cu carne, murături.
 
Primăvara, când apar legumele pe tarabe în bucătării se pregătesc ciorbe de lobodă sau ștevie, pireuri de spanac, mâncare de urzici, salate cu leurdă. Roșiile, castraveții, ardeii și fasolea verde colorează mâncărurile pe timpul verii, iar toamna cămările se umplu cu conserve, zacuscă și murături - elemente predominante în bucataria romaneasca. În ultima vreme, legumele încep să câștige teren în fața preparatelor gătite doar pe bază de carne pentru aportul adus sănătății. Legumele sunt versatile, pline de culoare. Le putem servi pe post de garnitură, în salate, la grătar, la abur sau la cuptor, chiar și la pizza sau sandvișuri.

Legume

Tartele cu legume nu sunt doar la modă, dar sunt și mult mai gustoase decât cele pe bază de carne, iar legumele pregătite la grătar cu dressing-ul potrivit se vor termina primele la masă.
 
Spectrul aromelor legumelor cultivate la noi în țară este destul de larg, având astfel ocazia să apreciem gustul celor mai aromate legume. Niciunde salatele de roșii sau cele de vinete, de ardei copți, mâncarea de fasole sau varza călită, ciorbele cu leuștean sau mămăliga nu sunt mai gustoase decât la noi - fiind adevărate specialități din bucătăria românească.