1. >Despre noi
  2. >Școala Altfel.Masa Altfel, motiv de bucurie pentru peste 500 de elevi din județele Giurgiu și Ialomița

Proiectul educațional atât de îndrăgit continuă și în 2021, într-o formulă adaptată contextului sanitar actual și îi provoacă din nou pe cei mici să descopere, prin joc, importanța consumului de legume pentru o viață sănătoasă.

Misiunea Bonduelle este de a oferi copiilor acces la o educație alimentară corectă, care să îi ajute să crească sănătoși și plini de energie. Și, chiar dacă formula de lucru a fost puțin schimbată, iar proiectul s-a desfășurat de la distanță, povestea Școala Altfel.Masa Altfel merge mai departe.

Beneficiarii acestei ediții au fost 570 de elevi din învățământul preșcolar și primar ce studiază în cadrul a trei școli gimnaziale din județele Giurgiu și Ialomița. Ei au primit, din partea Bonduelle România, kit-uri ce includ materiale educaționale și jucării, putând astfel să descopere aventurile prin care trec legumele, din grădină până la supermarket și, de acolo, până pe mesele micilor pofticioși. În plus, pot găsi o serie de rețete simple și extrem de gustoase, ce pot fi preparate cu ușurință acasă, alături de părinți.

Dincolo de entuziasmul resimțit de organizatori și copii deopotrivă, Școala Altfel.Masa Altfel are un mesaj extrem de actual și de important pentru societatea românească: combaterea obezității infantile, prin încurajarea unor obiceiuri alimentare corecte, încă de la vârste mici, care să poată fi păstrate pe termen lung și la maturitate.

Studiile arată faptul că alimentația necorespunzătoare din primii ani de viață, alături de sedentarism, sunt factori ce își pun amprenta asupra calității vieții, putând avea consecințe de ordin fizic (diabet, probleme articulare sau ortopedice, de exemplu) și emoțional (izolare, bullying sau chiar depresie).

Printre recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru reducerea obezității în rândul copiilor se numără creșterea consumului de fructe și legume, precum și de leguminoase, cereale integrale și nuci; limitarea aportului energetic provenit din grăsimi și zaharuri, dar și activitatea fizică regulată, de cel puțin 60 de minute pe zi.

Prin acțiunile sale, Bonduelle va continua să lucreze – alături de părinți și cadre didactice – astfel încât fiecare familie să poată face alegeri alimentare bine-informate și să se bucure de o viață sănătoasă.