1. >Despre noi
  2. >Bonduelle sprijină consumul zilnic de legume în cadrul programului național ”Şcoala Altfel” 2015

Bonduelle România a lansat campania de promovare a consumului de legume în rândul copiilor, iar campania a debutat cu proiectul pilot "Şcoala Altfel.Masa Altfel".

Statisticile tot mai îngrijorătoare privind obezitatea infantilă şi consecinţele sedentarismului au transformat alimentaţia sănătoasă într-o preocupare serioasă pentru majoritatea părinţilor. Cum îi poţi face pe micuţii pretenţioşi să consume legume? Bonduelle România a oferit răspunsurile în cadrul proiectului "Şcoala Altfel. Masa Altfel".

Bonduelle a lansat iniţiativa "Şcoala Altfel.Masa Altfel" cu scopul de a educa preferinţele alimentare ale celor mici, prin promovarea consumului de legume şi fructe într-o manieră creativă şi deosebit de atractivă, structurată sub forma unor ateliere. Evenimentul s-a desfăşurat în săptămâna Şcoala Altfel, în perioada 06 – 10 aprilie 2015.

Programul, dedicat copiilor din clasele pregătitoare şi clasa I, a fost testat în 4 şcoli din Bucureşti. În decursul a 50 de minute, durata medie a unui atelier, aproape 300 de copii au descoperit prin jocuri antrenante care sunt beneficiile pentru sănătate a celor mai populare legume şi au creat, folosindu-se de acestea, un personaj comestibil pe care l-au luat cu ei la plecare. De asemenea, micuţii participanţi au primit din partea mascotelor Bonduelle o carte din care vor putea afla mai multe despre legume şi modurile gustoase şi sănătoase în care acestea pot fi preparate.

Iniţiativa Bonduelle România a avut un ecou remarcabil în rândul instituţiilor de învăţământ primar din capitală şi ar putea fi extinsă şi în afara perioadei "Şcoala altfel".

"De multe ori, părinţii sunt dezarmaţi de atitudinea de respingere a copiilor faţă de legume şi pot opta pentru variante mai puţin sănătoase. Mesajul Bonduelle este că pregătirea unei mese sănătoase poate fi transformată într-o joacă plină de beneficii. Ne propunem să formăm din părinţi şi copii o echipă solidă şi bine informată, capabilă să facă fără prea mult efort alegerile alimentare cele mai potrivite, iar legumele Bonduelle sunt un partener de nădejde" a declarat Monica Roşu, Marketing  and Communications Manager Bonduelle Balkans, Ukraine, Caucasus and Middle Asia.