Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Combinând legume conservate și proaspete în salate mixte

Un lucru putem învăța cu siguranță de la amestecurile mexicane care au ajuns cunoscute la nivel internațional: putem crea salate mixte variate dacă ne concentrăm de la început pe combinațiile potrivite.

Pe de o parte, există reguli pe care le putem urma pentru a nimeri un asemenea fel de mâncare; pe de alta, ne putem oricând baza pe intuiție și imaginație culinară.

Reguli de urmat

  • Taie legumele felii sau cuburi, nu le zdrobi. Mărimea finală a bucăților din bol definește gustul salatei. Fii atent la acest aspect dacă vrei să îți reușească salata.
  • Nu încerca să compensezi lipsa de gust de la o salată cu gustul alteia. Gusturile naturale ale legumelor se amestecă… natural.
  • Legumele proaspete sunt de preferat, dar poți oricând să iei în calcul varianta de a le fierbe, pentru un efect mai unitar (este în special cazul conopidei și al buchetelor de broccoli).

Intuiție și imaginație culinară

Iată câteva idei pe care le poți integra atunci când creezi salate mixte cu legume conservate și legume proaspete deopotrivă:

  • Folosește porumb baby dacă vrei să-i dai salatei tale un ușor efect dulce. Un știulete pe porție va fi de ajuns.
  • Folosește un singur fel de ciuperci conservate și lasă-le să devină centrul salatei tale.
  • Folosește mazăre și morcovi conservați pentru salate preparate cu legume fierte. 

Dressing-urile sunt o idee excelentă pentru asemenea salate mixte. Nu adăuga prea mult, dar asigură-te că dressing-ul tău conține o mică cantitate de oțet, întrucât acest ingredient are capacitatea de a gestiona diferite tipuri de prospețime când vine vorba de legume.


Rețete care te-ar putea interesa

Mușchi de vită pe pat de spanac cremos
Mușchi de vită pe pat de spanac cremos

O rețetă gustoasă, cu mult fier și vitamine!

1 persoane 30-45 min Mediu
Ruladă cu cașcaval și ciuperci
Ruladă cu cașcaval și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane sub 15 min Simplu
Terină de legume cu șuncă
Terină de legume cu șuncă

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

12 persoane 30-45 min Simplu
Placintă shepherd
Placintă shepherd

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Combinând legume conservate și proaspete în salate mixte

Un lucru putem învăța cu siguranță de la amestecurile mexicane care au ajuns cunoscute la nivel internațional: putem crea salate mixte variate dacă ne concentrăm de la început pe combinațiile potrivite.

Pe de o parte, există reguli pe care le putem urma pentru a nimeri un asemenea fel de mâncare; pe de alta, ne putem oricând baza pe intuiție și imaginație culinară.

Reguli de urmat

  • Taie legumele felii sau cuburi, nu le zdrobi. Mărimea finală a bucăților din bol definește gustul salatei. Fii atent la acest aspect dacă vrei să îți reușească salata.
  • Nu încerca să compensezi lipsa de gust de la o salată cu gustul alteia. Gusturile naturale ale legumelor se amestecă… natural.
  • Legumele proaspete sunt de preferat, dar poți oricând să iei în calcul varianta de a le fierbe, pentru un efect mai unitar (este în special cazul conopidei și al buchetelor de broccoli).

Intuiție și imaginație culinară

Iată câteva idei pe care le poți integra atunci când creezi salate mixte cu legume conservate și legume proaspete deopotrivă:

  • Folosește porumb baby dacă vrei să-i dai salatei tale un ușor efect dulce. Un știulete pe porție va fi de ajuns.
  • Folosește un singur fel de ciuperci conservate și lasă-le să devină centrul salatei tale.
  • Folosește mazăre și morcovi conservați pentru salate preparate cu legume fierte. 

Dressing-urile sunt o idee excelentă pentru asemenea salate mixte. Nu adăuga prea mult, dar asigură-te că dressing-ul tău conține o mică cantitate de oțet, întrucât acest ingredient are capacitatea de a gestiona diferite tipuri de prospețime când vine vorba de legume.