Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mâncăruri gătite și salate: culorile la legume

Culoarea naturală a legumelor este în mod special importantă în salate și garnituri. La Bonduelle, ne mândrim cu un proces de producție care păstrează atât gustul inițial cât și culorile autentice ale legumelor.
Dacă îți pasă cum arată diversele mâncăruri gătite pe care le prepari (și ar trebui, având în vedere importanța impactului vizual asupra apetitului), citește mai jos și profită de o listă de sugestii și sfaturi ce se dovedesc esențiale în acest context.

Salate
Salatele din legume proaspete vor fi întotdeauna cea mai bună soluție pe care o ai la îndemână, dar salatele cu legume pregătite pe aburi pot impresiona ochiul într-un mod similar dacă sunt făcute cum trebuie:

  • Nu amesteca texturi diferite și păstrează aceeași consistență: dacă amesteci mai mult de trei legume, ai atins deja limita diversității dintr-un punct de vedere cromatic. Cu toate astea, dacă amesteci mai multe și combini prea multe texturi, vei sfârși cu o combinație neutră.
  • Mărunțit sau ras pentru salate proaspete, tăiat cuburi sau julienne pentru salatele cu legume pe aburi (sau fierte).
  • Cât privește culorile, o singură combinație inteligentă este de ajuns: avocado cu rodii; morcovi, mere și țelină; sau ceapă roșie și albă.

Mâncăruri gătite
Aici, lucrurile sunt mai contextuale, dar tot ar trebui să acorzi atenție felului în care se amestecă culorile în timpul gătirii și în momentul când pui farfuriile pe masă:

  • Fasolea roșie, broccoli și piperul negru proaspăt măcinat arată minunat împreună.
  • Trei feluri de fasole (să zicem roșie, kidney și albă) creează o combinație atrăgătoare; același lucru se aplică în cazul lintei.
  • Ardeii grași și roșiile la grătar sunt garnitura perfectă pentru carnea de pui la grătar. Sunt gustoase, și pot fi gata în 20 de minute!

Rețete care te-ar putea interesa

Piept de rață glazurat cu miere și ravioli cu ciuperci
Piept de rață glazurat cu miere și ravioli cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Rețetă de cartofi cu ciuperci la cuptor de la Bonduelle.

3 persoane 30-45 min Mediu
Chifteluțe de porumb
Chifteluțe de porumb

O rețetă servită de Laura Larențiu.

2 persoane 30-45 min Mediu
Sărmăluțe cu ciuperci de post și mămăliguță
Sărmăluțe cu ciuperci de post și mămăliguță

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

8 persoane 30-45 min Simplu
Mâncăruri gătite și salate: culorile la legume

Culoarea naturală a legumelor este în mod special importantă în salate și garnituri. La Bonduelle, ne mândrim cu un proces de producție care păstrează atât gustul inițial cât și culorile autentice ale legumelor.
Dacă îți pasă cum arată diversele mâncăruri gătite pe care le prepari (și ar trebui, având în vedere importanța impactului vizual asupra apetitului), citește mai jos și profită de o listă de sugestii și sfaturi ce se dovedesc esențiale în acest context.

Salate
Salatele din legume proaspete vor fi întotdeauna cea mai bună soluție pe care o ai la îndemână, dar salatele cu legume pregătite pe aburi pot impresiona ochiul într-un mod similar dacă sunt făcute cum trebuie:

  • Nu amesteca texturi diferite și păstrează aceeași consistență: dacă amesteci mai mult de trei legume, ai atins deja limita diversității dintr-un punct de vedere cromatic. Cu toate astea, dacă amesteci mai multe și combini prea multe texturi, vei sfârși cu o combinație neutră.
  • Mărunțit sau ras pentru salate proaspete, tăiat cuburi sau julienne pentru salatele cu legume pe aburi (sau fierte).
  • Cât privește culorile, o singură combinație inteligentă este de ajuns: avocado cu rodii; morcovi, mere și țelină; sau ceapă roșie și albă.

Mâncăruri gătite
Aici, lucrurile sunt mai contextuale, dar tot ar trebui să acorzi atenție felului în care se amestecă culorile în timpul gătirii și în momentul când pui farfuriile pe masă:

  • Fasolea roșie, broccoli și piperul negru proaspăt măcinat arată minunat împreună.
  • Trei feluri de fasole (să zicem roșie, kidney și albă) creează o combinație atrăgătoare; același lucru se aplică în cazul lintei.
  • Ardeii grași și roșiile la grătar sunt garnitura perfectă pentru carnea de pui la grătar. Sunt gustoase, și pot fi gata în 20 de minute!
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.