
În opoziție cu salate preparate exclusiv din ingrediente proaspete, combinațiile mai complexe solicită prezența de legume conservate. În majoritatea situațiilor, îți va fi în mod special dificil să le integrezi, datorită diferențelor evidente de textură și gust.
Pentru a-ți redefini prepararea de salate corespunzător prin adăugarea de ingrediente conservate adecvate, trebuie să urmezi câteva reguli:
- Nu pune în aceeași salată același fel de legumă proaspătă și conservată. De exemplu, dacă salata ta conține castraveți proaspeți, adaosul de castraveți acri este nerecomandat.
- Cantitatea de legume conservate trebuie ținută la mai puțin de 20% din cantitatea totală. Acest procent va ajuta legumele conservate să se integreze și să îmbogățească gustul salatelor fără a eclipsa ingredientele proaspete.
- Ține sub control numărul legumelor conservate. Într-adevăr, depinde de numărul ingredientelor din lista ta, dar ar fi bine să te rezumi la o rată de trei legume proaspete la una conservată.
Ciupercile conservate sunt un adaos excelent în salatele proaspete; acest fapt se întâmplă pentru că gustul și aroma legumelor conservate de la Bonduelle sunt suficient de adânci încât să aducă o perspectivă culinară complet nouă în salata ta.
Același lucru poate fi spus despre morcovi și fasole verde: în combinație cu legume sau frunze de legume, oferă un efect distinctiv și atrăgător.
În plus, e bine să scurgi legumele conservate înainte de a le tăia pentru salata ta. În majoritatea cazurilor, astfel de combinații mixte sunt ideale dacă sucul adițional este ținut la minim: acesta păstrează identitatea fiecărei legume în parte, dându-ți posibilitatea de a remarca diferențele de gust și textură.