
Unul dintre cele mai impresionante și la fel de complicate moduri de a face o salată să arate uimitor este prin adăugarea ciupercilor în amestec. În același timp însă, nu toate ciupercile sunt potrivite pentru asemenea mixturi, dacă luăm în calcul faptul că consistența și gustul unor ciuperci din conservă nu se potrivesc cu legume.
Ciuperci champignon în salate
O soluție excelentă atunci când prepari salate cu ciuperci champignon și legume este să adaugi ceapă și ouă fierte. Avantajul major al oricăruia dintre cele două ingrediente este că adaugă un plus de savoare și un set de culori diferit, ceea ce va face ca felul de mâncare să arate și mai atrăgător și mai tentant vizual. Ia în calcul următoarele sugestii și soluții înainte de a începe:
- pentru rezultate ideale, adaugă ciuperci din conservă peste legume fierte;
- pentru a păstra culoarea legumelor tale în salata finală, tot ce trebuie să faci este să le pui la fiert direct în apa clocotită, cu puțină sare;
- dacă sunt prea sărate, ciupercile din conservă trebuie ținute în apă proaspătă aproximativ jumătate de oră înainte de a fi feliate. Această procedură va scoate sarea din ele, menținându-le gustul.
Culori pe care nu ar trebui să le ratezi
Unele combinații sunt mai atrăgătoare decât altele; cu toate că texturile sunt esențiale în acest scenariu, culorile sunt totuși cel mai important element pe care trebuie să îl iei în considerare:
- Roșul și verdele se potrivesc bine cu forma ciupercilor din conservă și cu combinația lor implicită de alb luminos și maro. Astfel, adaosul de ardei gras și frunze proaspete le va face să arate mai bine.
- Folosește pătrunjel pentru a da o notă finală salatei tale. Pe lângă culoare, pătrunjelul tocat aduce o prospețime nouă pe care nu ar trebui să o ratezi.