Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pregătirea de salate cu castraveciori murați

Sunt două fețe la povestea asta: fie cumperi castraveciori murați, fie ți-i prepari singură. Oricare ar fi cazul, vei avea de-a face cu câteva caracteristici ale lor când îi vei adăuga în mâncăruri sau salate. 

Mâncăruri

Castraveciorilor nu le place apa, așa că dacă plănuiești să-i gătești, trebuie să îi adaugi la final. În pregătirea unor mâncăruri (cum ar fi cele cu carne grasă) este nevoie de o cantitate mare de castraveciori murați pentru ca aceștia să fie eficienți, în vreme ce în alte cazuri două bucăți vor fi de ajuns. Ia în calcul următoarele lucruri:

  • Feliază castraveciorii cât mai subțire posibil; acest fapt le va reduce consistența apoasă pe care tind să o capete în mâncăruri.
  • Nu puneți castraveciorii direct pe foc mare, pentru că mâncarea va deveni acidă.
  • După ce deschideți un borcan, țineți-l în frigider, pentru a-i prelungi durata de viață pe raft.

Salate 

În general, ne place să adăugăm castraveciori murați în salatele de iarnă. Contrar credinței comune, merg la fel de bine cu legume, cum merg cu carne. Iată ce trebuie să știi:

  • Castraveciorii murați mici sunt mai frumoși, chiar și după ce îi feliezi. În plus, sunt mai fragezi și par mai proaspeți decât cei mari.
  • Pentru salatele cu carne albă (ca, de exemplu, pieptul de pui), castraveciorii trebuie mărunțiți.

Dacă castraveciorii acoperă 10% din întreaga salată, ești pe drumul cel bun. Dacă pui prea mulți, nu le vei putea reduce efectul acid, indiferent de cantitatea de ulei pe care o vei turna peste salată.


Rețete care te-ar putea interesa

Fasole roșie în nuci

Fasole roșie în nuci

O rețetă plină de savoare.

3 persoane 30-45 min Simplu
Pateuri cu ciuperci Bonduelle

Pateuri cu ciuperci Bonduelle

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci sote pe chips de cartofi

Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci sote pe chips de cartofi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Millefeuille din mușchi de vită, ciuperci și chipsuri de parmezan

Millefeuille din mușchi de vită, ciuperci și chipsuri de parmezan

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

2 persoane sub 15 min Simplu
Pregătirea de salate cu castraveciori murați

Sunt două fețe la povestea asta: fie cumperi castraveciori murați, fie ți-i prepari singură. Oricare ar fi cazul, vei avea de-a face cu câteva caracteristici ale lor când îi vei adăuga în mâncăruri sau salate. 

Mâncăruri

Castraveciorilor nu le place apa, așa că dacă plănuiești să-i gătești, trebuie să îi adaugi la final. În pregătirea unor mâncăruri (cum ar fi cele cu carne grasă) este nevoie de o cantitate mare de castraveciori murați pentru ca aceștia să fie eficienți, în vreme ce în alte cazuri două bucăți vor fi de ajuns. Ia în calcul următoarele lucruri:

  • Feliază castraveciorii cât mai subțire posibil; acest fapt le va reduce consistența apoasă pe care tind să o capete în mâncăruri.
  • Nu puneți castraveciorii direct pe foc mare, pentru că mâncarea va deveni acidă.
  • După ce deschideți un borcan, țineți-l în frigider, pentru a-i prelungi durata de viață pe raft.

Salate 

În general, ne place să adăugăm castraveciori murați în salatele de iarnă. Contrar credinței comune, merg la fel de bine cu legume, cum merg cu carne. Iată ce trebuie să știi:

  • Castraveciorii murați mici sunt mai frumoși, chiar și după ce îi feliezi. În plus, sunt mai fragezi și par mai proaspeți decât cei mari.
  • Pentru salatele cu carne albă (ca, de exemplu, pieptul de pui), castraveciorii trebuie mărunțiți.

Dacă castraveciorii acoperă 10% din întreaga salată, ești pe drumul cel bun. Dacă pui prea mulți, nu le vei putea reduce efectul acid, indiferent de cantitatea de ulei pe care o vei turna peste salată.