Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Pregătirea de salate cu castraveciori murați

Sunt două fețe la povestea asta: fie cumperi castraveciori murați, fie ți-i prepari singură. Oricare ar fi cazul, vei avea de-a face cu câteva caracteristici ale lor când îi vei adăuga în mâncăruri sau salate. 

Mâncăruri

Castraveciorilor nu le place apa, așa că dacă plănuiești să-i gătești, trebuie să îi adaugi la final. În pregătirea unor mâncăruri (cum ar fi cele cu carne grasă) este nevoie de o cantitate mare de castraveciori murați pentru ca aceștia să fie eficienți, în vreme ce în alte cazuri două bucăți vor fi de ajuns. Ia în calcul următoarele lucruri:

  • Feliază castraveciorii cât mai subțire posibil; acest fapt le va reduce consistența apoasă pe care tind să o capete în mâncăruri.
  • Nu puneți castraveciorii direct pe foc mare, pentru că mâncarea va deveni acidă.
  • După ce deschideți un borcan, țineți-l în frigider, pentru a-i prelungi durata de viață pe raft.

Salate 

În general, ne place să adăugăm castraveciori murați în salatele de iarnă. Contrar credinței comune, merg la fel de bine cu legume, cum merg cu carne. Iată ce trebuie să știi:

  • Castraveciorii murați mici sunt mai frumoși, chiar și după ce îi feliezi. În plus, sunt mai fragezi și par mai proaspeți decât cei mari.
  • Pentru salatele cu carne albă (ca, de exemplu, pieptul de pui), castraveciorii trebuie mărunțiți.

Dacă castraveciorii acoperă 10% din întreaga salată, ești pe drumul cel bun. Dacă pui prea mulți, nu le vei putea reduce efectul acid, indiferent de cantitatea de ulei pe care o vei turna peste salată.


Rețete care te-ar putea interesa

Ruladă de pui cu spanac Bonduelle
Ruladă de pui cu spanac Bonduelle

O rețetă deosebită.

4 persoane 15-30 min Simplu
Supă cremă de porumb cu creveți
Supă cremă de porumb cu creveți

Această supă cremă de porumb cu creveți este un preparat catifelat, dulceag și aromat, un preparat deosebit pentru un prânz sau o cină specială.

4 persoane 30-45 min Simplu
Chifteluțe de porumb
Chifteluțe de porumb

O rețetă servită de Laura Larențiu.

2 persoane 30-45 min Mediu
Conopidă în stil chinezesc
Conopidă în stil chinezesc

Reinventează rețeta clasică cu conopidă. Un preparat ușor de pregătit și foarte sățios.

2 persoane 15-30 min Mediu
Pregătirea de salate cu castraveciori murați

Sunt două fețe la povestea asta: fie cumperi castraveciori murați, fie ți-i prepari singură. Oricare ar fi cazul, vei avea de-a face cu câteva caracteristici ale lor când îi vei adăuga în mâncăruri sau salate. 

Mâncăruri

Castraveciorilor nu le place apa, așa că dacă plănuiești să-i gătești, trebuie să îi adaugi la final. În pregătirea unor mâncăruri (cum ar fi cele cu carne grasă) este nevoie de o cantitate mare de castraveciori murați pentru ca aceștia să fie eficienți, în vreme ce în alte cazuri două bucăți vor fi de ajuns. Ia în calcul următoarele lucruri:

  • Feliază castraveciorii cât mai subțire posibil; acest fapt le va reduce consistența apoasă pe care tind să o capete în mâncăruri.
  • Nu puneți castraveciorii direct pe foc mare, pentru că mâncarea va deveni acidă.
  • După ce deschideți un borcan, țineți-l în frigider, pentru a-i prelungi durata de viață pe raft.

Salate 

În general, ne place să adăugăm castraveciori murați în salatele de iarnă. Contrar credinței comune, merg la fel de bine cu legume, cum merg cu carne. Iată ce trebuie să știi:

  • Castraveciorii murați mici sunt mai frumoși, chiar și după ce îi feliezi. În plus, sunt mai fragezi și par mai proaspeți decât cei mari.
  • Pentru salatele cu carne albă (ca, de exemplu, pieptul de pui), castraveciorii trebuie mărunțiți.

Dacă castraveciorii acoperă 10% din întreaga salată, ești pe drumul cel bun. Dacă pui prea mulți, nu le vei putea reduce efectul acid, indiferent de cantitatea de ulei pe care o vei turna peste salată.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.