Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Despre salate: amestecuri de legume astăzi

Orice ai găti, este extrem de important să găsești echilibrul corect când ai de-a face cu mai mult de două legume într-o mâncare. În cele din urmă, există patru variabile relevante ce pot influența (și, apoi, redefini) identitatea de bază a mâncărurilor tale de legume. Mai jos, le vei găsi explicate pe fiecare în parte, în contextul unor amestecuri de legume:

Culori și nuanțe

Acestea reprezintă probabil cel mai important aspect dacă îți pasă cu adevărat de felul în care arată mâncărurile tale. În amestecuri, ai două soluții centrale:

  1. fie te axezi pe o singură culoare și lași celelalte nuanțe să completeze mâncarea,
  2. fie pregătești mâncăruri mozaic. Dacă alegi această opțiune, asigură-te că legumele sunt tăiate la aceeași mărime. 

Textura legumelor tale

Este o greșeală să riști plăcerea culinară finală concentrându-te numai pe estetică. Aceasta înseamnă că un fel de mâncare ar trebui să fie tot atât de gustos pe cât de bine arată. Când amesteci texturi diferite în același vas, ești în pericolul de a crea ceva frumos și necomestibil. Pentru a evita asta, alege aceeași manieră de pregătire a legumelor sau alege aceeași textură de bază (pentru salate cu legume proaspete).

Tocare, tăiere, feliere, mărunțire

Poți alterna formele legumelor din salata finală atâta vreme cât țintești spre o singură culoare sau spre un dialog dintre două nuanțe. Însă nu plasa în același bol legume de dimensiuni diferite, în special dacă pregătești salate complexe din legume proaspete. Ca o notă secundară: pentru a diminua efectul legumelor mărunțite inegal, pune-le pe farfurii mari, albe. 

Fierbere și pregătire la grătar

Pe lângă alternativa salatelor de legume proaspete, cea mai bună soluție pentru crearea de amestecuri colorate este fierberea sau pregătirea pe grătar a legumelor. Salatele care rezultă din asemenea amestecuri arată nemaipomenit, întrucât aceste metode de preparare păstrează culorile naturale ale legumelor.


Rețete care te-ar putea interesa

Sos de porumb chilli și brânză cu tortilla
Sos de porumb chilli și brânză cu tortilla

Un preparat perfect pentru momentele în care urmărești serialul preferat din canapea

4 persoane 15-30 min Simplu
Pancakes de mazăre cu somon și ouă
Pancakes de mazăre cu somon și ouă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 15-30 min Simplu
Spaghete cu spanac și smântână
Spaghete cu spanac și smântână

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb cu ciuperci și garnitură de orez
Pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb cu ciuperci și garnitură de orez

O rețetă delicioasă de pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb, ciuperci și garnitură de orez de la Bonduelle, perfectă pentru prânz sau cină.

2 persoane peste 45 min Simplu
Despre salate: amestecuri de legume astăzi

Orice ai găti, este extrem de important să găsești echilibrul corect când ai de-a face cu mai mult de două legume într-o mâncare. În cele din urmă, există patru variabile relevante ce pot influența (și, apoi, redefini) identitatea de bază a mâncărurilor tale de legume. Mai jos, le vei găsi explicate pe fiecare în parte, în contextul unor amestecuri de legume:

Culori și nuanțe

Acestea reprezintă probabil cel mai important aspect dacă îți pasă cu adevărat de felul în care arată mâncărurile tale. În amestecuri, ai două soluții centrale:

  1. fie te axezi pe o singură culoare și lași celelalte nuanțe să completeze mâncarea,
  2. fie pregătești mâncăruri mozaic. Dacă alegi această opțiune, asigură-te că legumele sunt tăiate la aceeași mărime. 

Textura legumelor tale

Este o greșeală să riști plăcerea culinară finală concentrându-te numai pe estetică. Aceasta înseamnă că un fel de mâncare ar trebui să fie tot atât de gustos pe cât de bine arată. Când amesteci texturi diferite în același vas, ești în pericolul de a crea ceva frumos și necomestibil. Pentru a evita asta, alege aceeași manieră de pregătire a legumelor sau alege aceeași textură de bază (pentru salate cu legume proaspete).

Tocare, tăiere, feliere, mărunțire

Poți alterna formele legumelor din salata finală atâta vreme cât țintești spre o singură culoare sau spre un dialog dintre două nuanțe. Însă nu plasa în același bol legume de dimensiuni diferite, în special dacă pregătești salate complexe din legume proaspete. Ca o notă secundară: pentru a diminua efectul legumelor mărunțite inegal, pune-le pe farfurii mari, albe. 

Fierbere și pregătire la grătar

Pe lângă alternativa salatelor de legume proaspete, cea mai bună soluție pentru crearea de amestecuri colorate este fierberea sau pregătirea pe grătar a legumelor. Salatele care rezultă din asemenea amestecuri arată nemaipomenit, întrucât aceste metode de preparare păstrează culorile naturale ale legumelor.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.