Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Gusturi mediteraneene: Bucătăria greacă dincolo de salata grecească

Gusturi mediteraneene din bucătăria grecească
 
Bucataria greceasca este sănătoasă şi gustoasă, deoarece grecii folosesc cele mai bune ingrediente pentru a pregăti feluri de mâncare delicioase:
  • uleiuri de măsline,
  • legume şi fructe proaspete,
  • peşte proaspăt,
  • carne de bună calitate.
Ei aleg de obicei carne de oaie sau porc și gătesc mâncarea la aburi sau la grătar. Brânza feta, sosul tzatziki, busuiocul, coriandrul, menta, pătrunjelul, rozmarinul, roșiile, uleiurile de măsline, lămâii, ardeii, vinetele, datele şi smochinele sunt esenţiale pentru un gust autentic mediteranean. Gustul grecesc este unic în lume, în special datorită secretelor pe care oamenii din această zonă le folosesc atunci când gătesc. Bucataria grecească este una dintre cele mai vechi din lume - exact ca și civilazația acestora. Se poate spune despre greci că sunt printre primii care au creat salata și au adoptat rețete cu legume și fructe, ei au fost adevărați inovatori în bucătărie.

Specialitatea lor este iaurtul delicios, cremos si gros, iaurtul grecesc este baza salatelor, dulciurilor, sosurilor, supelor sau este pur și simplu consumat la micul dejun cu un pic de miere. Nu se poate vorbi despre bucataria greceasca, fără a menţiona gyrosul, care a devenit o parte a meniurilor fast food în multe ţări. Carnea slabă se prăjește la un grătar vertical, parte superioară se taie și este servită în lipie cu legume și diferite sosuri. Grecia este plină de această specialitate, iar cele mai multe țări au adoptat și ele această rețetă, tocmai pentru că este incredibil de gustoasă. Pe lângă faptul că folosesc ingrediente proaspete şi sunt maeştrii gătitului, secretul grecilor se află în ritualul de a mânca: mâncatul nu este doar o fază complementară a vieţii de zi cu zi, este un moment important cu familia şi prietenii, care trebuie să fie celebrată şi nu făcută în grabă, mâncarea trebuie savurată, nu doar înghiţită.


Rețete care te-ar putea interesa

Gratin de pește cu legume
Gratin de pește cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Terină de legume cu șuncă
Terină de legume cu șuncă

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

12 persoane 30-45 min Simplu
Pește pe pat de legume
Pește pe pat de legume

Alege o reteță originală de la Bonduelle.

4 persoane 30-45 min Simplu
Gogoși de porumb cu sos de iaurt
Gogoși de porumb cu sos de iaurt

O rețetă delicioasă cu porumb dulce și gustos.

4 persoane 30-45 min Mediu
Gusturi mediteraneene: Bucătăria greacă dincolo de salata grecească
Gusturi mediteraneene din bucătăria grecească
 
Bucataria greceasca este sănătoasă şi gustoasă, deoarece grecii folosesc cele mai bune ingrediente pentru a pregăti feluri de mâncare delicioase:
  • uleiuri de măsline,
  • legume şi fructe proaspete,
  • peşte proaspăt,
  • carne de bună calitate.
Ei aleg de obicei carne de oaie sau porc și gătesc mâncarea la aburi sau la grătar. Brânza feta, sosul tzatziki, busuiocul, coriandrul, menta, pătrunjelul, rozmarinul, roșiile, uleiurile de măsline, lămâii, ardeii, vinetele, datele şi smochinele sunt esenţiale pentru un gust autentic mediteranean. Gustul grecesc este unic în lume, în special datorită secretelor pe care oamenii din această zonă le folosesc atunci când gătesc. Bucataria grecească este una dintre cele mai vechi din lume - exact ca și civilazația acestora. Se poate spune despre greci că sunt printre primii care au creat salata și au adoptat rețete cu legume și fructe, ei au fost adevărați inovatori în bucătărie.

Specialitatea lor este iaurtul delicios, cremos si gros, iaurtul grecesc este baza salatelor, dulciurilor, sosurilor, supelor sau este pur și simplu consumat la micul dejun cu un pic de miere. Nu se poate vorbi despre bucataria greceasca, fără a menţiona gyrosul, care a devenit o parte a meniurilor fast food în multe ţări. Carnea slabă se prăjește la un grătar vertical, parte superioară se taie și este servită în lipie cu legume și diferite sosuri. Grecia este plină de această specialitate, iar cele mai multe țări au adoptat și ele această rețetă, tocmai pentru că este incredibil de gustoasă. Pe lângă faptul că folosesc ingrediente proaspete şi sunt maeştrii gătitului, secretul grecilor se află în ritualul de a mânca: mâncatul nu este doar o fază complementară a vieţii de zi cu zi, este un moment important cu familia şi prietenii, care trebuie să fie celebrată şi nu făcută în grabă, mâncarea trebuie savurată, nu doar înghiţită.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.