Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gusturi mediteraneene: Bucătăria greacă dincolo de salata grecească

Gusturi mediteraneene din bucătăria grecească
 
Bucataria greceasca este sănătoasă şi gustoasă, deoarece grecii folosesc cele mai bune ingrediente pentru a pregăti feluri de mâncare delicioase:
  • uleiuri de măsline,
  • legume şi fructe proaspete,
  • peşte proaspăt,
  • carne de bună calitate.
Ei aleg de obicei carne de oaie sau porc și gătesc mâncarea la aburi sau la grătar. Brânza feta, sosul tzatziki, busuiocul, coriandrul, menta, pătrunjelul, rozmarinul, roșiile, uleiurile de măsline, lămâii, ardeii, vinetele, datele şi smochinele sunt esenţiale pentru un gust autentic mediteranean. Gustul grecesc este unic în lume, în special datorită secretelor pe care oamenii din această zonă le folosesc atunci când gătesc. Bucataria grecească este una dintre cele mai vechi din lume - exact ca și civilazația acestora. Se poate spune despre greci că sunt printre primii care au creat salata și au adoptat rețete cu legume și fructe, ei au fost adevărați inovatori în bucătărie.

Specialitatea lor este iaurtul delicios, cremos si gros, iaurtul grecesc este baza salatelor, dulciurilor, sosurilor, supelor sau este pur și simplu consumat la micul dejun cu un pic de miere. Nu se poate vorbi despre bucataria greceasca, fără a menţiona gyrosul, care a devenit o parte a meniurilor fast food în multe ţări. Carnea slabă se prăjește la un grătar vertical, parte superioară se taie și este servită în lipie cu legume și diferite sosuri. Grecia este plină de această specialitate, iar cele mai multe țări au adoptat și ele această rețetă, tocmai pentru că este incredibil de gustoasă. Pe lângă faptul că folosesc ingrediente proaspete şi sunt maeştrii gătitului, secretul grecilor se află în ritualul de a mânca: mâncatul nu este doar o fază complementară a vieţii de zi cu zi, este un moment important cu familia şi prietenii, care trebuie să fie celebrată şi nu făcută în grabă, mâncarea trebuie savurată, nu doar înghiţită.


Rețete care te-ar putea interesa

Lipie cu porumb și dressing de smântână
Lipie cu porumb și dressing de smântână

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Pizza cu porumb picant și șuncă coppa
Pizza cu porumb picant și șuncă coppa

O pizza savuroasă pentru momente memorabile!

1 persoane 30-45 min Mediu
Muffins cu ciuperci
Muffins cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

5 persoane 15-30 min Simplu
Clătite calde cu porumb chilli
Clătite calde cu porumb chilli

O rețetă frumoasă, ușor de preparat

4 persoane sub 15 min Simplu
Gusturi mediteraneene: Bucătăria greacă dincolo de salata grecească
Gusturi mediteraneene din bucătăria grecească
 
Bucataria greceasca este sănătoasă şi gustoasă, deoarece grecii folosesc cele mai bune ingrediente pentru a pregăti feluri de mâncare delicioase:
  • uleiuri de măsline,
  • legume şi fructe proaspete,
  • peşte proaspăt,
  • carne de bună calitate.
Ei aleg de obicei carne de oaie sau porc și gătesc mâncarea la aburi sau la grătar. Brânza feta, sosul tzatziki, busuiocul, coriandrul, menta, pătrunjelul, rozmarinul, roșiile, uleiurile de măsline, lămâii, ardeii, vinetele, datele şi smochinele sunt esenţiale pentru un gust autentic mediteranean. Gustul grecesc este unic în lume, în special datorită secretelor pe care oamenii din această zonă le folosesc atunci când gătesc. Bucataria grecească este una dintre cele mai vechi din lume - exact ca și civilazația acestora. Se poate spune despre greci că sunt printre primii care au creat salata și au adoptat rețete cu legume și fructe, ei au fost adevărați inovatori în bucătărie.

Specialitatea lor este iaurtul delicios, cremos si gros, iaurtul grecesc este baza salatelor, dulciurilor, sosurilor, supelor sau este pur și simplu consumat la micul dejun cu un pic de miere. Nu se poate vorbi despre bucataria greceasca, fără a menţiona gyrosul, care a devenit o parte a meniurilor fast food în multe ţări. Carnea slabă se prăjește la un grătar vertical, parte superioară se taie și este servită în lipie cu legume și diferite sosuri. Grecia este plină de această specialitate, iar cele mai multe țări au adoptat și ele această rețetă, tocmai pentru că este incredibil de gustoasă. Pe lângă faptul că folosesc ingrediente proaspete şi sunt maeştrii gătitului, secretul grecilor se află în ritualul de a mânca: mâncatul nu este doar o fază complementară a vieţii de zi cu zi, este un moment important cu familia şi prietenii, care trebuie să fie celebrată şi nu făcută în grabă, mâncarea trebuie savurată, nu doar înghiţită.