Reţete simple şi familiare, cu ingrediente uşor de procurat
Mai toată lumea cunoaşte ingredientele necesare pentru a prepara salate greceşti. Există o mulţime de reţete simple, cunoscute de toţi, care au suficient potenţial pentru a deveni surse de inspiraţie chiar şi pentru cei mai experimentaţi bucătari. Există astfel de mâncăruri în toate bucătăriile lumii, de exemplu faimosul ratatouille franţuzesc, mâncărurile africane cu fasole şi alte boabe şi salatele italieneşti cu roşii şi oregano.
Chiar dacă poate nu sunteţi cel mai mare admirator al bucătăriei japoneze, aţi încercat poate tempura cu vinete. Amestecurile de legume mexicane si salatele de primăvară vă sunt mereu la îndemână.
Ingrediente exotice pentru curajoşi
Dacă sunteţi gata să experimentaţi ceva mai exotic decât salata grecească, aţi trecut de sentimentul de noutate în faţa legumelor de import din supermarket şi nu vă mai miră andivele, varza de China, asparagusul şi anghinarea e timpul să treceţi la altă listă de legume.
Legume bune şi stranii pe care le veţi găsi ceva mai greu v-ar putea satisface curiozitatea de nou. Încercaţi cartofii dulci mov din Okinawa, piper cambodgian proaspăt gătit ca legumă, oca, broccoli Romanesco şi rădăcină de tragopogon! Dacă unele dintre acestea nu vă sunt familiare, căutaţi poze cu legume.