Aventura culinară asiatică: mai mult decât mâncarea chinezească
Pakoras cu legume din India—o gustare extrem de populară în ţara tuturor snack-urilor, ierburilor şi condimentelor—ar avea cu siguranţă succes şi la dumneavoastră acasă. Bucuraţi-vă de aspectuoasele gustări şi reţete culinare japoneze. Mâncărurile iraniene cu verdeţuri de Anul Nou persan ar putea fi o altă alegere interesantă.
Nu uitaţi de celelalte bucătării asiatice: coreeană, mongolă, vietnameză, cambogiană şi, fireşte, thailandeză.
Legumele Asiei
Profităm de subiect pentru o recomandare punctuală: aţi încercat vreodată budinca de ridichi daikon pregătită pe aburi după reţeta cantoneză?
Mâncarea chinezească
Mâncarea chinezească poate însemna bucătărie cantoneză, Juangsu, Szechuan şi multe altele. Foarte rar ajungem să comandăm în Vest mâncăruri pe bază de reţete asiatice concepute pentru sărbători şi festivaluri, cu excepţia poate a tocanelor mongole la cuptor cu legume asortate gătite în vase de fondue, care sunt ceva mai cunoscute în Vest.
Ştiaţi, de exemplu, că majoritatea mâncărurilor pentru Anul Nou Chinezesc se servesc întregi şi netăiate, ca semn de abundenţă?