Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Broccoli? Vrea cineva? Mâncăruri gustoase cu legume

Broccoli este o legumă cu mare capacitate de adaptare la diverse procedee culinare: poate fi gătit la fel ca puiul, poate fi tratat ca fel secundar sau ca garnitură, poate fi servit ca atare sau în amestecuri fără teama că ar putea acapara celelalte gusturi sau că ar putea distruge complexitatea unei salate printr-un gust prea intens. Iată o reţetă cu broccoli care demonstrează versatilitatea acestei legume:

Broccoli pane cu sos de broccoli

Pentru pane:

300 g buchete proaspete de broccoli, 100 g făină, 2 ouă mari, Ulei pentru prăjit, Pătrunjel, 2 linguriţe de oţet obişnuit, Sare, Boabe de piper alb măcinate

Pentru sos:

100 g broccoli, 2 linguriţe de făină, 2 linguriţe de ulei, Pătrunjel, tarhon, mărar

Pentru pane

Tăiaţi broccoli în bucheţele mici şi adăugaţi 1,5 l de apă rece. Aduceţi în punctul de fierbere şi adăugaţi oţetul. Acesta va împiedica împrăştierea legumelor în apă. Lăsaţi să fiarbă până buchetele de broccoli devin moi. Nu fierbeţi prea mult: scoateţi legumele din apă înainte de a fi perfect fierte pentru că vor trece oricum prin etapa de prăjire.

Bateţi ouăle bine şi adăugaţi frunze de pătrunjel tăiate mărunt, sare şi piper alb după gust. Pătrunjelul trebuie adăugat după ce aţi bătut bine ouăle pentru a rămâne intact.

Lăsaţi broccoli să se răcească câteva minute apoi daţi buchetele prin făină: aşezaţi-le într-un vas pe un pat de făină şi mişcaţi vasul până sunt complet acoperite. Nu folosiţi făină de grâu integral sau făină cu conţinut ridicat de gluten, pentru că acestea tind să se ardă mai repede.

Daţi broccoli prin oul bătut.

Luaţi buchetele de broccoli una câte una şi prăjiţi-le până când crusta capătă o culoare galben-aurie.

Pentru sos

Într-o altă tigaie pregătiţi un sos alb şi lăsaţi-l să stea 10 minute. Luaţi broccoli, daţi la fiert până se înmoaie foarte tare şi zdrobiţi bucăţile cât se poate de bine. Adăugaţi pasta obţinută în tigaie şi menţineţi pe flacără încă 5 minute amestecând. Adăugaţi frunzele verzi chiar la sfârşit.

Serviţi fierbinte, cu sos vinaigrette.


Rețete care te-ar putea interesa

Mâncare de legume la cuptor

Mâncare de legume la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Spanac cu ciuperci gratinate

Spanac cu ciuperci gratinate

Bonduelle iți propune o rețetă foarte gustoasă de spanac cu ciuperci gratinate.

3 persoane 30-45 min Mediu
Pakhlava

Pakhlava

Desert oriental plin de savoare.

6 persoane peste 45 min Simplu
Tartă cu ton și porumb

Tartă cu ton și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Broccoli? Vrea cineva? Mâncăruri gustoase cu legume

Broccoli este o legumă cu mare capacitate de adaptare la diverse procedee culinare: poate fi gătit la fel ca puiul, poate fi tratat ca fel secundar sau ca garnitură, poate fi servit ca atare sau în amestecuri fără teama că ar putea acapara celelalte gusturi sau că ar putea distruge complexitatea unei salate printr-un gust prea intens. Iată o reţetă cu broccoli care demonstrează versatilitatea acestei legume:

Broccoli pane cu sos de broccoli

Pentru pane:

300 g buchete proaspete de broccoli, 100 g făină, 2 ouă mari, Ulei pentru prăjit, Pătrunjel, 2 linguriţe de oţet obişnuit, Sare, Boabe de piper alb măcinate

Pentru sos:

100 g broccoli, 2 linguriţe de făină, 2 linguriţe de ulei, Pătrunjel, tarhon, mărar

Pentru pane

Tăiaţi broccoli în bucheţele mici şi adăugaţi 1,5 l de apă rece. Aduceţi în punctul de fierbere şi adăugaţi oţetul. Acesta va împiedica împrăştierea legumelor în apă. Lăsaţi să fiarbă până buchetele de broccoli devin moi. Nu fierbeţi prea mult: scoateţi legumele din apă înainte de a fi perfect fierte pentru că vor trece oricum prin etapa de prăjire.

Bateţi ouăle bine şi adăugaţi frunze de pătrunjel tăiate mărunt, sare şi piper alb după gust. Pătrunjelul trebuie adăugat după ce aţi bătut bine ouăle pentru a rămâne intact.

Lăsaţi broccoli să se răcească câteva minute apoi daţi buchetele prin făină: aşezaţi-le într-un vas pe un pat de făină şi mişcaţi vasul până sunt complet acoperite. Nu folosiţi făină de grâu integral sau făină cu conţinut ridicat de gluten, pentru că acestea tind să se ardă mai repede.

Daţi broccoli prin oul bătut.

Luaţi buchetele de broccoli una câte una şi prăjiţi-le până când crusta capătă o culoare galben-aurie.

Pentru sos

Într-o altă tigaie pregătiţi un sos alb şi lăsaţi-l să stea 10 minute. Luaţi broccoli, daţi la fiert până se înmoaie foarte tare şi zdrobiţi bucăţile cât se poate de bine. Adăugaţi pasta obţinută în tigaie şi menţineţi pe flacără încă 5 minute amestecând. Adăugaţi frunzele verzi chiar la sfârşit.

Serviţi fierbinte, cu sos vinaigrette.